Oslobåden – På tur til Norge og ombod

Indeholder reklame via affiliate links for:

DFDS Seaways

Anslået læsetid: 18 Minutter

Drøm dig væk fra hverdagen

Hvad skal du lave i ferien eller weekenden? Oslobåden sejler dagligt fra København eller Frederikshavn mod Oslo og nye eventyr. Om det er er MiniCruise, Familie MiniCruise, LuksusCruise, JuleaftenCruise, KærlighedsCruise eller FirmaCruise, så har Oslobåden de rette faciliteter ombord.

På et typisk MiniCruise sejler du ud dag 1, er fremme dag 2 og hjemme dag 3. Men turen kan også kombineres med overnatning i Oslo eller en uges skiferie, kun fantasien sætter grænser.

Ombord på Oslobåden kan du slentre ned over dækket og nyde udsigten ud over havet. Sverige mod styrbord og de danske kyster mod bagbord. Når du er mættet af den friske havluft kan du nyde en lækker middag i en af skibets restauranter. Du kan f.eks. vælge imellem Buffet, Italiensk eller Steak. Det er en god ide at booke bord enten hjemmefra (når du bestiller) eller straks du er ombord på færgen, da der er rift om de gode tider. Skal du på sightseeing i Oslo, kan en bustur bookes samtidig med billetterne.

Se afsnittet med ofte stillede spørgsmål længere nede

Shopping på ombord

Før du nyder middagen eller når middagen er nydt, kan du udforske tax-free shopping ombord. Se det store udvalg af parfume og kosmetik, tøj og tilbehør, accessories og livsstilsprodukter.

Fest og farver på Oslobåden

Er du mere til kølige driks, fest og underholdning, så er der plads Barer i form af Red & White Winebar, Navigators bar, Columbus Night Club, Mermaid bar og Neptune Sky Bar. Sejler du med Crown Seawyas kan du desuden besøge Sky Klub. Har du mere lyst til det våde element, kan du nyde Bubble Zone som også er velegnet til børn (Crown Seaways) der er åbent i Bubble Zone ind til kl. 21:00. Det er begrænset hvor lang børnene kan rende ombord og de små pirater finder hurtigt favoritstedet. Piratklub og Skattejagt fra 4-8 år.

Skibene

Ruten København-Oslo betjenes af skibene M/S Pearl Seaways (Tidligere kendt som Pearl of Scandinavia årg 1989) samt M/S Crown Seaways (Tidligere kendt som Crown of Scandinavia årg 1992). Begge skibe er omkring 170 meter lange og ca. 30 meter bredde.

Annonce:

Kahytter på Oslobåden

Her kan man vælge Standard (Indvendig), Standard (med havudsigt) som tilbydes med enten køjesenge eller dobbeltseng eller Premium inkl. morgenmad og Wi-fi (som begge er tilkøb for andre), som tilbydes med havudsigt, dobbeltseng og balkon, så man kan nyde det gode vejr og udsigten, ved indsejlingen til Oslo.

Det er altid rart at vide hvordan der ser ud, når man skal ud og rejse. Jeg har selv haft fornøjelsen af at rejse med DFDS Seaways på ruten København – Oslo Tur/Retur et par gange.

Min egen erfaring med Oslobådene starter i 2009, hvor jeg skulle opleve Oslo med en kammerart. Desværre måtte han melde afbud i sidste minut, så kom alene afsted og fik oplevet en masse. En bekendt lavede numrer med mig, da han hørte om at jeg skulle alene afsted. Så da jeg havde været igennem Check-in, var jeg blevet udstyret med en Premiumbillet til en Commodore Class Kahyt. Turen til Oslo var med Crown Seaways. Sådan så Commadore Class Kahyt ud i 2009. Bestil din tur her.

Standard

Standard kahytterne er dem der er flest af. 9 forskellige typer fra 2-5 personer. Enten udvendig eller indvendig. Udvendig har vinduer, så man kan se ud. Indvendig er typisk lidt billigere og har ingen vinduer. Skulle oprindeligt have været med på en standard tur, hvis jeg altså ikke var blevet opgraderet.

Commodore Class

Crown Seaways 2009 på Oslobåden

Hjemturen fra Oslo var med Pearl Seaways, som var lidt anderledes indrettet med to bløde stole ud mod vinduerne.

Pearl Seaways 2009 på Oslobåden

Videokvaliteten stod ikke lige så skarpt i 2009, men fik da optaget lidt video på Pearl Seaways.

Commodore de Luxe

Du skal da lige se Commodore De Luxe kahytten på “MS Crown Seaways”. Var så heldig at få en af de forreste med udsigt lige ud til skibets forende. Herlig kahyt 🙂 Men Commodore Balcony, så ligger man inde i “VIP området” det kan jeg godt li. Med en Commodore De Luxe har du ganske vist adgang til Commodore Lounge, men du bor ikke inde i den. Så du skal ud og gå for at nyde godt af det 🙂 Videoen er fra 2011. Bestil din tur her.

Commodore Balcony

I 2010 var jeg afsted igen, denne gang havde jeg fået smag for Commodore Class og havde fået plads i en Commodore Balcony – Jeg var med på en weekendtur fra København til Oslo og retur igen, og her får du billederne fra en hurtig gennemgang i en Commodore Balcony kahyt på dæk 11 som ligger inde i Commodore Loungen på dæk 11, hvor du kan nyde den frie adgang til kage, sodavand, snack, frugt og hvad der ellers findes til fri afbenyttelse når du rejser på den klasse. Hvis nogen skulle være i tvivl kan jeg oplyse at jeg havde en dejlig weekend ombord på Crown of Scandinavia i min Commodore Balcony kahyt nr. 1115. Senere har jeg også prøvet Balcony kahyt nr. 1116, den er identisk. Bestil din tur her.

Sidste video er fra Commodore Balcony kahyt nr. 1100 (den bagerste på skibet) og lidt mindre end den vi sejlede til Oslo i, som havde lidt mere plads. Du kan se den anden kahyt her over. Hvis man ikke er så glad for at sejle så kan det måske hjælpe lidt at man finder en redningsbåd lige uden for vinduet, og ved siden af den private balkon, så finder man ikke mindre end 8 redningsflåder med plads til hver 50 personer. Så du er helt sikker på dæk 11.

Owner's Suite

Skal det være den største kahyt ombord? Så kig efter Owner's Suite, findes på begge oslo færger. Men er det ikke størrelsen der gør det, så kan du overveje at imponere med Commodore de Luxe. Jacuzzi, som er en kahyt med egen Jacuzzi, der findes på Pearl Seaways. Bestil din tur her.

Commodore Lounge

Når man rejser på Premium klassen så har man adgang til “Commodore de Luxe Lounge” på MS Crown Seaways bor man lige rundt om Commodore de Luxe Lounge og har derfor nem adgang til det herlige område med mulighed for afslapning.Billeder og videoer er fra 2009, 2010, 2011 og 2015, så ikke helt nye mere. Men så fik man hus, kone og børn og så var der ikke råd til alle de ture på Commodore Class mere. Se lidt flere billeder af kahytter m.v. her.

Ofte stillede spørgsmål om Oslobåden

Hvad koster det at sejle med Oslobåden?

Du kan typisk komme til Oslo for ca. 200-900 kr. for 1-2 personer (retur) i standard 2-sengs indvendig kahyt og i køjeseng. Prisen varierer lidt, da der kan være gode tilbud på netop de kahytter. Skal bilen med, koster det typisk 1.500 kr. (retur) oven i prisen.

Er i en familie med 2 voksne og 2 børn, så kan i tage bilen med til Oslo for ca. 2875 i standard 4-sengs indvendig kahyt og i køjesenge. Lader i bilen stå i København, så er prisen 1.375 kr. for en retur.

Overstående priser dækker kun kahyt og evt. bil. Dertil kommer middag første aften, morgenmad næste dag, frokost i Oslo og middag på hjemvejen.

En middag i en af Oslobådens restauranter, koster ca. 279-447 kr. pr. person, afhængigt af om det er buffet eller 3-retters. og det skal du så have igen på hjemvejen. Morgenmad koster ca. 149 kr. pr. person og det skal du nok også have igen på hjemvejen. Altså ca. 796-1.192 kr. pr. person for mad. Dertil drikkevarer og eventuelle snacks i shoppen eller baren og en frokost i Oslo. Man kan selvfølgelig medbringe en madpakke til noget af turen, for at spare lidt penge.

Forbehold for ændrede priser og aktuelle kampagner. Bestil din tur her!

Hvornår ankommer Oslobåden til København?

Kl. 10:00 – Skynd dig ud og oplev byen, hvis du skal hjem igen samme dag.

Hvornår afgår Oslobåden fra København?

Kl. 15:00-16:30 (Check-in lukker 15 min før)
Tidspunktet varierer afhængigt af datoen. Læs mere her

Hvornår ankommer Oslobåden til Oslo?

Kl. 10:00 – Skynd dig ud og oplev byen, hvis du skal hjem igen samme dag.

Hvornår afgår Oslobåden fra Oslo?

Kl. 15:00-16:30 (Check-in lukker 15 min før)
Tidspunktet varierer afhængigt af datoen. Læs mere her

Hvornår afgår Oslobåden fra Frederikshavn?

Kl. 23:55 (Check-in lukker 25 min før)
OBS: Ikke alle afgange sejler omkring Frederikshavn. Læs mere her

Hvor lang tid tager overfarten til Oslo?

Ved afgang fra København kl. 15:00 og ankomst i Oslo kl. 10:00 har du en samlet sejltid på ca. 19 timer.
Ved afgang fra Frederikshavn kl. 23:55 og ankomst i Oslo kl. 10:00 har du en sejltid på ca. 10 timer.

Hvor lang tid har man i Oslo med Oslobåden?

På et MiniCruise ankommer du kl. 10:00 og skal check-in senest kl. 14:45, så ca. 4,5 timer på egen hånd.
Du kan derfor nå en tæt pakket bustur eller et kig på midtbyen. Vil du se mere af Oslo, kan vi anbefale en overnatning på en af byens hoteller.

Gynger Oslobåden?

Det meste af turen fra København til Oslo er typisk i roligt vand. Men er det en blæsende efterårsdag, så kan der godt være lidt bølger fra i passerer Göteborg til i når ind i norsk farvand ved Frederikstad.

Hvilken rute sejler Oslobåden?

København – Oslo.
Oslo – København.
København – Frederikshavn – Oslo.
Oslo – Frederikshavn – København.
Se hvordan færgen sejler på den ønskede rejsedag.

Skal man have pas med på Oslobåden?

Nordiske statsborgere skal medbringe pas eller kørekort. Medrejsende børn under 16 år, behøver ikke legitimation. Andre rejsende skal uanset alder medbringe gyldigt pas.

Oplevelser i Oslo

Nedenstående aktiviteter kan du nå enten til fods fra færgehavnen i Oslo eller på en af busturene. Da Oslobåden lægger til tæt på centrum, kan du nå ret meget i løbet af en dag eller to, før turen går tilbage mod DFDS terminalen, følg skiltene til Københavnerbåden.

Oplevelser i Norge

Der er en masse at se i Norge, ikke mindst natur og skiferie. Bestil din tur her. Så snart vi får mulighed for det, kommer der nye billeder og en opdateret beskrivelse, når vores lille familie har været afsted. I mellemtiden kan du læse om min forrige tur her.

Oslobåden

Hvad du bør se i Oslo

Når du kommer til Oslo, så er der en række til jeg kan anbefale at du kigger forbi.

Oslo Rådhus

Når ud kommer nede fra Oslobåden og går til venstre op langs havnekanten, så kommer du op til Oslo Rådhus. Rådhuset er en bygning i røde mursten med 2 tårne på henholdsvis 63 og 66 meters højde. Bygningen er fra 1931 og blev tegnet af arkitekterne Arnstein Arneberg og Magnus Poulsson.

Oslo Rådhus

Ud over at være rådhus for Oslo by, så er det også i Oslo Rådhus at den årlige uddeling af Nobels fredspris finder sted. Når man kommer ind i rådhuset fra bagsiden vil man lægge mærke til de mange udskæringer fra den nordiske mytologi der hænger på væggen. Når man kommer ind i bygningen vil man se de flotte malerier på væggene.

Oslo Rådhus

Sådan her ser rådhuset ud fra vandsiden

Oslo Rådhus fra vandet

Holmenkollen i Oslo

I forbindelse med min Norgestur med Oslobåden 2010, havde jeg booket en bustur som bl.a. køre forbi Holmenkollen som ligger ca. 417 meter over havet. Der oppe var der som det fremgår af videoen sne, mens det så mere dansk ud nede i Oslo by 🙂 Guiden fortalte tidligere på turen at der dagen før også havde været hvidt nede i Oslo, men et regnvejr og en temperatur stigning desværre havde taget livet af det lige får vi ankom til Oslo 🙁 Men vi fik set sne alligevel 🙂

Holmenkollen er desværre stadig lukket for besøg mens man gør klar til Ski-VM Oslo 2011. Men når det hele åbner igen efter VM så bliver det muligt at komme op i toppen af bakken og nyde udsigten, samt besøge et museum inde i bakken. Måske man skulle overveje det engang i fremtiden 🙂

Akershus Slot (Oslo)

Hvad skal man se i Oslo? Du kan næsten ikke undgå at se Akershus Slot, hvis du kommer på gåben med DFDS Seaways (reklame link) fra havnen på vej op mod midtbyen. Hvis du følger havnen til højre fra båden kommer du op til den store plads foran rådhuset i Oslo. Her fra har du Akershus Slot inde på din højre side bag en græsplæne lidt hævet beliggende på Akersnæs! Krydser du ind over græsplænen kommer du op til indgangen, du har desuden mulighed for at gå rundt om slottet og nyde udsigten ud over Oslos havn.

Akershus menes at være påbegyndt i 1290'erne af kong Håkon 5. Magnusson, dets strategiske placering på Akersnæs giver en god udsigt over hvad der sker langt ud i vandet.Akershus har gennemgået ombygninger flere gange, bl.a. har Christian den Fjerde sat sit indtryk på slottets udsende. Området omkring Akershus fæstning er den dag i dag stadig militært område.

Akershus slott,
Akershus kommandantskap, Oslo mil,
Akershus, 0015 Oslo

akershus slot

Frammuseet (Oslo)

For at komme nemmest ud til Frammuseet, skal du ned på havnen foran Rådhuset (Den store plads ned mod havnen) Her finder du et skilt hvor der står “Bygdøy” ved siden af ligger også en turistinformation! Du har nu to valgmuligheder. 1. Du kan købe en billet til båden, eller. 2. Du kan købe et “Oslo Pass” i Turistinformationen som du både kan bruge til både at komme med båden og få gratis indgang på bl.a. Frammuseet. Koster 220 NOK for 24 timer (Juni 2009) fås også som 48 timers kort. Når du har erhvervet kortet, har du fri adgang til de fleste museer, tog, busser og sporvogne inden for de 4 zoner i Oslo. Kortet gælder dog ikke til natbus og ekspres busser.

Sejlturen ud til Bygdøy tager ca. 10 minutter. Hvis du vil se Vikingemuseet skal du af ved første stop, men skal du til Frammuseet eller Kon-Tiki Museet skal du først af anden gang båden standser. Ellers får du dig en god gå tur igennem et villa kvarter 🙂 taler af erfaring  😉

Frammuseet udstiller Polarskibet FRAM fra 1892, skibet står på museet i intakt stand med interiør og genstande fra den gang. Alle besøgende er velkommen ombord, hvilket betyder at du kan komme ned i og rundt i stort set hele skibet fra top til bund. Helt sikkert et besøg værd.

Frammuseet
Bygdøynesveien 36
0286 Oslo

Polarskibet Fram

Kon-Tiki Museet (Oslo)

Når du nu alligevel har været over og besøge Frammuseet på den anden side af vejen, så kan du lige så godt svinge dit Oslo Pass ind forbi Kon-Tiki Museet på den anden side af vejen. Her kan du se en udstilling om Thor Heyerdahls verdenskendte ekspeditioner i Sivbåd til bl.a. Påskeøen. Udstillingen indeholder de originale skibe/både som blev brugt på Thor Heyerdahls ekspeditioner fra 1937 – 1970.

Kon-Tiki Museet
Bygdøynesveien 36
0286 Oslo

Kon-tiki museet

Gustav Vigeland-skulpturparken

Hvis du er kunst interesseret kan du tage til Gustav Vigeland-skulpturpark, du finder den i det der hedder Frognerparken. Her kan du studere Vigelands livsværk som han var 30 år om at lave. Vigeland-skulpturpark er en unik oplevelse udført af en enkelt kunstner med mere end 200 skulpturer udført i bronze, granit og smedejern. Parken er åben og frit tilgængelig hele året. Parken ligger et par minutters kørsel fra Oslo centrum. Billederne er fra en kold November dag i Norge 🙂

Gustav vigeland skulpturpark
Gustav vigeland skulpturpark

Scandic Hotel (Oslo)

Hvis du vil bo midt i Oslo med kort gang til det hele så er Rica Holberg Hotel (Nu Scandic Holberg) et udmærket tre stjernet hotel som kan tilbyde en god nats søvn. Værelserne har minibar hvis man fristes til lidt chokolade eller lignende, og skulle behovet være større ligger der en 7-Eleven på den anden side af gaden, hvor svært kan det være? 🙂

Ude foran hotellet køre sporvognen, men det er ikke noget der forstyrre nattesøvnen! Hotellet tilbyder Bar og Restaurant og desuden er der gratis trådløst internet på alle værelser. Morgenmad er med i prisen. Videokvaliteten var en anden den gang.

Scandic Holberg
Holbergs Plass 10
166 Oslo

Annonce:
Flyhjælp.dk