Online backup, cloudløsninger, hvad skal man vælge?

Med lige knapt 20 GB data, som jeg gerne vil have backup af, havde jeg brug for et seriøst sted, med nem tilgængelighed og masser af plads. Et oplagt valg ville selvfølgelig være Google Drive, der for nylig valgte at sænke priserne markant, men hvis man ikke vil lægge alle sine æg i en kurv, skulle man måske kigge mod Microsoft's løsning OneDrive (tidl. SkyDrive). Man kunne også gå uden om de to giganter og satse på det folkekære Dropbox eller et anternativ. I denne anmeldelse vil jeg se på hvem der har den bedste online backup service.

Uden nogen favoritter gik jeg i gang med at teste. Installerede OneDrive, Dropbox og Google Drive og overførte 1,7 GB bestående af ca. 80.000 filer til hver mappe. Forberedelsen til synkronisering gik i gang, Dropbox skulle lige indeksere filerne, OneDrive skrev, “Søger efter ændringer” (går ud fra at det betyder det samme) mens Google Drive gik i gang med at overføre filer (og lagde beslag på den fulde internetforbindelse).

SkyDrive fik et forspring på et par dage, men virkede uendelig langsom, så derfor fik Google Drive chancen for at vise sit værd. Da Google Drive havde kørt en aften og en hel nat, så fik Dropbox chancen. Efter en aften/nat hvor alle 3 tjenester kørte samtidig og 2 timer her til eftermiddag/aften var Dropbox i mål. De andre to tjenester overfører stadig, og det på trods af deres forspring. Nederst kan du se fordele og ulemper ved de forskellige backup muligheder jeg her omtaler.

Nu har jeg kun kigget på de 3 store spillere, der findes en masse andre virksomheder, som tilbyder stort set samme service, men mit krav til en backup leverandør er at de: 1. skal være tilgængelige på alle mine enheder. 2. deres software/app skal være udviklet af dem selv, gider ikke tredjeparts løsninger. 3. Skal gerne være tilgængeligt på dansk, så de ved at der findes et dansk marked. 4. Sikkerheden skal være i orden.

Uanset hvilken online backup løsning du vælger, så er lokal backup stadig en god ting, eksterne harddiske koster ikke en bondegård mere, og så er det nemt lige at tilslutte og kopiere dine mapper til harddisken. På den måde får du en backup af din backup :-)

Dropbox
Fordele:
Hurtig synkronisering.
Billede upload fra mobil.
Simpel hjemmeside.
Simpel App til mobilen.
Viser hvor mange filer der mangler

Ulemper:
Højere pris end andre.

OneDrive
Fordele: 
Fungerer perfekt sammen med Office 365.
Simpel App til mobilen.

Ulemper:
Prisen er lidt højere end Google Drive.
Upload af billeder til computer er ofte langsom.
Upload af data er mega langsom.
Ingen idé om hvor langt den er nået.
Striks regler for dine billeder.
Søger efter ændringer, men kommer ingen vegne.

Google Drive
Fordele:
Fungerer perfekt sammen med Google Docs.
Simpel App til mobilen.
Prisen er den laveste af de tre testede.
Viser hvor mange filer den mangler at synkronisere (igangværende mappe).

Ulemper:
Upload af data er mega langsom.
Suger hele båndbredden ved upload.
Båndbredde forbrug kan ikke indstilles.
Flere filer fejlede upload og skulle derfor genaktiveres manuelt.

3 Responses til “Online backup, cloudløsninger, hvad skal man vælge?”

 1. Nikolas 02/08/2014 at 15:17 #

  Hverken Google Drive, Dropbox eller Onedrive er ideelle backup løsninger. Se mere her https://www.google.dk/#q=backup%20vs%20sync hvis du er privat vil jeg kigge på Crashplan og hvis du er virksomhed vil jeg kigge på Dansave Backup.

 2. Jonas 17/09/2014 at 21:20 #

  Hej Terkel,

  Jeg har også været rundt og kigge på forskellige online backup løsninger, jeg har en del flere filer som jeg har brug for at beskytte – faktisk er mit backup drev på hele 1.6 TB lige pt.
  Jeg regnede lidt på priserne, og tænkte WOW! det her bliver dyrt… og så ville jeg rigtig gerne have mulighed for dansk telefon support.
  Jeg søgte virkelig meget rundt på nettet, og fandt frem til et dansk firma der hedder http://www.mybackup.today , her fik jeg ubegrænset plads til backup af 5 computere til kr. 349 / år.

  Så dem kunne du også lige tilføje din liste, jeg har kun brugt det i et par måneder, men hastighederne er rigtig fine og de virker flinke i deres kundeservice :)

Skriv et svar