Banankage uden æg

Havde et par bananer liggende, som lignede sidste anvendelses dato i dag. Hvad gør man så med dem.. første gange var skraldespanden, da de var lidt overmodne… men så tænkte jeg banankage. Shit.. ingen æg på lager, hvad gør man så. En tur på Google gav hurtigt resultat. Banankage uden æg. Alt var på lager, så lad os komme i gang.

3 stk. bananer.
5 dl. hvedemel.
1,25 dl. sukker.
1,25 dl. olie.
1 tsk. natron.
1 dl. hakket hasselnød eller mandler.
1 dl. mælk.
Lidt salt.

1. Find en skål og bland alle ingredienser sammen.
2. Smør en lille bageform eller springform.
3. Fordel dejen i formen.

Banankage uden æg dej

4. Bages i 30 min ved 180 gr. (varmluft)

Banankage uden æg færdigbagt

5. Lav en glasur af flormelis, kakao og lidt kogende vand.

Banankage uden æg med glasur

Velbekomme!

Note: Efter en prøvesmagning må jeg konstatere at på trods af mælk, så er den mere massiv i det, end den traditionelle banankage jeg tidligere har lavet, som indeholder kærnemælk og er mere flydende i dejen. Den er dog ikke dårlig overhovedet. Skal ikke kunne afvise at en mindre form eller springform og derved tykkere kage ville gøre underværker.

Sulten efter mere? Tjek de øvrige opskrifter. Det kunne f.eks. være en god Chokoladekage, Hjemmelavet brunsviger, eller måske romkugler?

Annonce:
Tøjeksperten.dk