Anmeldelse: Restaurant HERMAN

Restaurant HERMAN

I hjertet af København, i kanten at Tivoli finder man huset Nimb som med sin unikke udstråling minder om et eventyr! Huset huser flere ting lige fra et prægtigt luksus hotel med 13 værelser, et mejeri og hele 2 restauranter og en bar. Det jeg god har kigget nærmere på denne gang er Restaurent HERMAN som i Marts 2009 fik tildelt en Michelin-stjerne. Her tryller Thomas Herman og sin stab med gode friske råvare.

Få år efter denne artikels udgivelse, forlod Thomas Herman Tivolis michelin-restaurant. Skal man ind i de flotte lokaler i 2024, så book et bord på Nimb Brasserie.

Nimb er en oplevelse

Allerede når du kommer ind af døren til Nimb er du ikke i tvivl om at du er kommet ind i en anden verden end hvad der afspejler sig ude på gaden. Den hvide facade står i fin kontrast til de rene og luxuriøse linjer inden for døren. Når du træder ind i Restaurant HERMAN så står en tjener klar til at tage imod din jakke, mens du oplyser navn og bliver henvist til din plads. Har du bestilt vand ad libitum sørges der for at dit glas aldrig er tomt. Desuden er der brød ad libitum som også hele tiden fyldes op. Alt i alt en rigtig rar og behagelig oplevelse.

Menu

Det aktuelle menukort består af 7 retter, her kan du vælge at tage 4, 5, 6 menuer eller hele kortet. Tager du hele kortet med vinmenu skal du forvente en pris på ca. 1.900-2.000 kr/person. Det lyder måske af meget hvis du er stamgæst på det lokale pizzeria eller McDonalds, men kvalitet, service og omgivelser afspejler sig fint i prisen.

Terkel i Nimb

Menuen: (inkl. smiley bedømmelse) 😀 Biswue af Karl Johan swampe med færøske mini kammuslinger og aske Syltede tragt kantareller, frisk ost og sherry

😀 Vesterhavs pighvar i røde nuancer
Rødbeder i tekstur og béarnaise på brunet smør

😐 Terrin af foie gras inspiration “Waldorff”
Røget ål, syltede selleri og sky af grønne æbler

😀 Rib Eye af Frisisk okse med bløde løg og surt
Røget marv, persille og brøndt hvidløg

Danske gårdoste med behørig graniture og pumpernikkel
🙂 For dem der ikke er til oste er der et alternativ jeg benyttede mig af.

😀 Citronmåne og frossen kamillete
Citrus marmelade og marengs

😀 Imiterede vagtelæg og ymerfromage
Hvidtøl, Chokolade og Lakrids

Hvad er Nimb

Lidt historie om Nimb. Huset som vi kender det i dag er opført i 1909, tegnet af tidligere Tivoli-direktør og arkitekt Knud Arne-Petersen. Allerede i 1932 måtte Nimb's facade ud mod Hovedbanegården dog ændres efter krav fra Magistraten. Senest er bygningen ændret i 1990'erne.

Annonce:
Tøjeksperten.dk