Anmeldelse af Google Suite

Kort om hvad Exchange eller Suite er for en størrelse!
Har du nogen sinde hørt om Google Suite? Nej.. måske ikke.. har du hørt om Microsoft Exchange? Heller ikke? Nej.. så er det måske fordi du enten ikke arbejder seriøst med computer.. eller også har du aldrig haft behov for at tilgå din emails på flere platforme.. her snakker jeg Computer, Bærbar, Smartphone eller via internettet! Måske har du en almindelig gammeldags standard POP3 mail adresse hvor du henter posten ned på din computer, og går computeren i stykker, og har du ikke lige taget backup (du ved måske ikke hvordan), ja så er alt data tabt! Med Exchange eller Suite så ligger hele din postkasse på en Internetserver, som betyder at det kan tilgås og åbnes over alt! Om du sidder på jobbet, i toget eller hjemme foran skærmen! Kalender, Opgaver, Post og Kontaktpersoner samlet ET sted! Skide smart!

Hvorfor Google Suite?
En hver der har set en Hosted Exchange prisliste ryster på hovedet!! Ikke destromindre er der RIGTIG mange firmaer som benytter Exchange til deres medarbejdere! Oftest installeret på firmaets server, som en lokal løsning, hvilket er billigere end en Hosted Løstning.. Ved hosted forstås en løsning som ligger ude i byen! Google har en vision! De vil gerne gøre dig glad.. men frem for alt tjene penge på dig! En Google Suite løsning koster lige knaps 300 kr. pr. konto for et års licens med en 25 GB lagerplads! En Hosted Exchange løsning hoster knapt 1200 kr. pr. konto for et års licens med kun 1 GB lagerplads! Kan du se den økonomiske fordel?

Kan Google Suite og Microsoft Exchange det samme?
Ja.. stort set! Begge systemer understøtter de kendte Outlook funktioner som Kalender, Opgaver, Kontaktpersoner, E-mail og mapper! Og begge systemer kan anvendes i Outlook, på mobilen og tilgås via nettet!

Er der slet ingen forskel på Suite og Exchange?
Jo.. Google Suite benytter IKKE mappestruktur hvor du eks. kan have en hovedmappe der hedder Information og nogle undermapper der hedder, Svend, Dorte og Michael.. Sådan fungere det ikke i Google Suite! Her har du “Etiketter” som kan betragtes som værende KUN hovedmapper.. du får altså en længere mappe struktur, hvis du har mange mapper! Google Suite er en form for udvidet Gmail, hvilket betyder at du har de obligatoriske Google reklamer ude i højre side.. de skulle dog være mulige at fjerne i betalingsversionen! Fandt dog aldrig ud af hvordan man gør!

Noget specielt godt ved Google Suite i forhold til Exchange?
Prisen.. helt klart! Der er en klar økonomisk fordel i Google Suite frem for Exchange løsningen! Men ellers så er systemerne faktisk ret ens! Og det er forholdsvis nemt og ukompliceret at uploade hele din postkasse, kalender og kontaktpersoner fra Exchange til Suite! Google har nemlig lavet et program til formålet, der klare konventeringen! Hvis du har en STOR postkasse, så kan det godt tage lidt tid at uplode det hele til Googles server, men det virker! En anden fordel at at man ved Hosted Exchange ALTID skal angive sin adgangskode når man åbner Outlook! har prøvet flere opskriver jeg har fundet på nettet men computeren, eller skulle måske sige computerne (har prøvet på 3 forskellige, både Windows XP, Windows Vista og Windows 7) VIL ikke huske koden! den præsentere brugernavnet og beder en logge på serveren! Google Suite logger på smertefrit når man åbner Outlook, ingen irriterende koder, når de er angivet første gang! Google Suite er fantastisk nem at installere både på computer og Smartphone.. Google har lavet installationsprogram til ikke Microsoft mobiler.. og skrevet en opsætningsvejledning til Microsoft mobiler med Windows software.. Har du en Telefon med Windows, så installere du Google Suite via funktionen ActiveSync på mobilen (samme som hvis du bruger Exchange) Utroligt nemt at gå til!

Nogle kritik punkter ved Google Suite?
Nu har jeg benyttet Google Suite i lige knapt 2 uger, og kan godt afsløre at jeg vender tilbage til Hosted Exchange når min gratis et måneds prøveperiode udløber! Da jeg synkroniserede Google Suite med min Smartphone konventerede den alle kontakter til eks: “Hansen, Jens” i stedet for som før “Jens Hansen” skulle hilse at sige det ret træls at sidde og rette alle kontakt personer på mobilen!!!! Hvor Outlook operere i Navn, så konventere Google Suite det til Fornavn, Mellemnavn og Efternavn og knoventere der efter til Engelsk visning så du får efternavnet først! Skide irriterende! Min Smartphone køre Windows Mobile 6,5.. hvilket også er noget værre lort! Men den har også inddelingen Fornavn, Mellemnavn og Efternavn.. så var nødt til at sidde og rette alle navne så de kun stod i feltet Fornavn.. så stod det som det skulle på dansk! Google Suite er ikke ret pålidelig m.h.t. kalender poster og kontaktpersoner… første gang du lægger noget ind og synkronisere mobilen.. så ryger alt ind.. i hvert fald i andet forsøg.. sletter du så noget og beder telefonen om at serveren skal overskrive telefonen.. så er det ikke altid det lykkedes.. og slet ikke i første forsøg! Lige pt. så er min kalender faktisk TOM.. fordi Google Suite ikke lige magter at hente indholdet ned..

Den endelige dom
Google Suite er smart, den er billig og den er nem! Men det betyder jo ikke nødvendigvis at du vil vågne op med den næste morgen? Jeg hopper tilbage til det jeg synes på nuværende tidspunkt er bedst.. selv om det koster 4 gange så meget! Så ved jeg hvad jeg får! Min post ligger på en dansk server, og ikke på en server som Google skal tjene penge på!

Annonce: