Anmeldelse af Google Gmail

Måske har du læst min anmeldelse af Google Apps, som jeg lavede sidste forår, mens jeg har ejer af en smartphone med “Windows Mobile 6,5” de snakkede ikke alt for godt sammen, og så har jeg endda snakket pænt :-) Nu har jeg i midlertid fået mig en ny Smartphone, som køre på Google's Android system.. Det spiller bare max! Når du modtager telefonen er noget af det første den spørger om, hvor vidt du har en google konto? Hvis ikke så er dine muligheder med telefonen i hvert fald begrænset til diverse Apps, SMS, MMS og ringe. Har du derimod en Google konto, så går den ind og synkronisere dine Kontakter, Kalender, Picasa (billeder) og E-mails fra Google og Gmail. Det fungere fantastisk godt! Meget bedre end mit Exchange nogen sinde har gjort med Windows Mobil!!!

Nå men tilbage til Gmail.. jeg har faktisk fyret min Hosted Exchange… Det er da meget nemmere at styre det hele fra Gmail? Picasa laver online backup af billederne, Gmail holder styr på kontaktpersonerne og synkronisere med mobilen. Kalenderen synkroniseres ligeså så du altid har styr på din kalender, hvad enten du sidder med mobilen eller er på nettet. Har desuden fyret Outlook, hvad skal man med et mail program der ikke synkronisere ordentligt med Gmail? Du har jo alt det du skal bruge online.. Man kan vist roligt sige at jeg er rykket op i skyerne.

Gmail køre HTTPS.. Du kan lave signatur pr. mailadresse.. og som en ekstra smart detalje, ændre du din afsender adresse, så ændres dit signatur automatisk til det du har valgt for den adresse… Jamen.. flere adresser i Gmail? Ja.. du har som standard selvfølgelig en “????@gmail.com” den kan du supploere med din POP3 mail, og få fuldt udbytte af din mail. Du både sender og modtager med din almindelige e-mail adresse når du blot har opsat POP3 indstillingerne. Du kan enten vælge at sætte en viderestilling op fra din almindelige mail og til Google, eller lade Google tømme din postkasse for dig. Så Google med et interval henter post fra din postkasse og lægge det i din Gmail. Skide smart! Jeg får dog min mail til at viderestille e-mails til min Gmail, da jeg syntes posten når hurtige frem på den måde.

Du kan sætte Gmail til automatisk at svare fra den adresse der er sendt til, hvis du nu har flere e-mail adresser… Du kan selvfølgelig også vælge at have en standard svar mail, så folk skriver på en, og du svare på en anden hvis du har de lyster.. Bruger du det til erhverv, så undgår du ved først nævnte måde at svare en kunde med din private mail adresse. Det kan hurtigt ske i Outlook at du svare med den forkerte e-mail :-) Men det sker ikke mere.. ikke så længe der er noget der hedder Google i hvert fald.

Hvis du vil bruge dit vante E-mail program på computeren, så er det stadig muligt.. På Gmail akivere du IMAP, som gør det muligt for computeren at synkronisere med postkassen..  Det virker både til Outlook, Thunderbird og Iphone. Så skulle de fleste vist være dækket ind? Du kan selvfølgelig også bruge POP3, og enten hente mailen ned til din enhed, eller gemme en kopi på serveren.. Men så mister du lidt meningen ved at have det liggende online.

Hvis du ikke allerede har været forbi, så læs lige min anmeldelse af Google Apps, inden du springer ombord i Gmail, så har du et alternativ :-)Skriv et svar