Blogindlæg

Backup af hjemmeside (FTP+MySQL)

Husker du at lave backup af din hjemmeside? Det er først forsent, den dag det går galt! Men lav den allerede i dag. I nedenstående video, viser jeg på ca. 2 minutter, hvor nemt det er at lave en backup, af både FTP serveren og MySQL databasen. Med en kopi af de to ting, kan du lige så nemt genskabe din hjemmeside, hvis den går ned en dag.

Der kan være flere grunde til nedbrud, hacking, malware og fejlet system opdatering. Husk altid at lave backup før du opdaterer dit CMS.

I videoen bruger jeg blot stifinder til at lave backup af mine filer med, men man kan også bruge en FTP klient som f.eks. FileZilla eller det tungere system Adobe Dreamweaver, som jeg bl.a. selv bruger til min egen backup.

Har fået af vide at jeg snakker russisk i starten af videoen, så vil lige supplere guiden med lidt tekst.
Jeg nævner phpMyAdmin, hvor du skal downloade din database, den står typisk beskrevet som MySQL i e-mails fra dit webhotel. Unoeuro nævner det som: “MySQL oplysninger” og her logger du så ind via linket: Administration. med overnævnte brugernavn og password.