Betalingsløsninger på din webshop

Quickpay og Nets

En forudsætning for at du kan sælge varer på din hjemmeside, er et betalingssystem. Det lyder allerede meget indviklet, men det er det faktisk ikke. Når først din webshop er klar til at modtage ordre, kan du nemlig ansøge om en indløsnings aftale, når den er godkendt så er du i gang.

Men for at det hele skal blive lidt lettere at forstå, så skærer vi det lige ud i pap. Lad os antage at du ønsker at modtage Dankort, samt eventuelt Visa og Mastercard i din webshop:

1. Gør dit hjemmearbejde

For overhovedet at kunne oprette en betalingsaftale, så skal du have et CVR-nummer, altså et moms nummer. Din virksomhed, skal desuden eje domænet, hvorpå din webshop ligger og din virksomhed skal have eget kontonummer. Din webshop skal udsende en ordrebekræftelse, priser skal være angivet inkl. moms til privatkunder. Du skal have defineret nogle handelsbetingelser, som bl.a. indeholder information omkring fortrydelsesret. Læs mere her for Internationale kort. Læs mere her for Dankort

2. Find en Gateway

En Gateway er den krypterede forbindelse, mellem din webshop og Nets, der sikrer at betalings-oplysningerne ikke kommer i de forkerte hænder. Din Gateway bliver et helligt land mellem din indkøbskurv og din “Ordre gennemført” side. Der findes flere forskellige på markedet at vælge imellem, et godt bud er Quickpay, som kan bestilles her: Bestilling af betalingsgateway Jeg hjælper gerne med oprettelsen hos QuickPay og opsætningen i Prestashop bare sig til.

3. Indløseren

Indløseren er den virksomhed der godkender kortbetalingen og sætter pengene ind på dit firmas konto. Når det drejer sig om Dankort så er der kun en løsning, og det er Nets. Her kan du vælge den danske pakke med Dankort, eller vælge også at ansøge om de internationale kort, som Visa, Mastercard og American Express. Din Gateway kan håndtere alle kort, det er kun dit Nets abonnement, der afgrænser antallet af kort du kan tilbyde. Ansøg om en indløsningsaftale til Dankort her. Ansøg om en indløsningsaftale til Internationale kort her.

4. Afvent godkendelsen

Fra du ansøger om godkendelse fra Nets, går der cirka 1-3 uger, før du høre noget. Så du kan roligt have en spand tålmodighed stående på bordet.

5. Klar til at køre

Du får nu et indløser id fra Nets, som skal angives hos din Gateway, når forbindelsen fra din gateway er opsat til din webshop, så er du klar til at modtage betalinger på de valgte kort. Husk at du IKKE må hæve pengene, før du har afsendt ordren, som f.eks. overgivet ordren til fragtfirmaet, eks. Postnord, GLS, Brink Transport osv.

Kan det gøres mere enkelt?

Ja det kan det godt, hvis dit firma ikke har behov for at fremstå lige så professionelt som et Dankort logo gør, så kan du faktisk nøjes med en Paypal opkobling. Paypal tager en %-del i gebyr af hver transaktion og kan håndtere Visa-Dankort og Mastercard. Du udelukker derfor dem der kun har et Dankort, samt dem der er bange for at bruge Paypal. Paypal er faktisk ejet af eBay, som også ejer Den Blå Avis, så det er ikke helt fremmed. jeg benytter bl.a. PayPal på min nye webshop.

Jamen nu håber jeg så at du er blevet lidt klogere. Det var i hvert fald hensigten.

Annonce:
Simply.com