Billigt mobilabonnement

InfoMobilselskaber

Der er mange ting der spiller ind, når man skal finde et nyt og helst billigt mobilabonnement. Der er primært 3 ting der er afgørende for et fornuftigt og rentabelt valg.

1. Mobildækning
2. Pris
3. Service

Mobildækning er mest afgørende, da dårlig dækning forringer din kontakt til omverdenen, specielt er det kritisk hvis du skal ringe til alarmcentralen. I tilfælde af nødopkald vil en perfekt forbindelse være at foretrække. Men hvem dækker egentlig bedst i Danmark? Det ser vi nærmere på længere nede i artiklen.

Hvilke udbydere findes der i Danmark?

Vi har 4 licenser på det danske marked for mobiltelefoni, de er købt af TDC, Telia, Telenor og 3 (Hi3G). TDC har været her længe, Telia og Telenor har haft mange år til at etablere sig, mens 3 er grundlagt i 2002. Den korte levetid som 3 har haft, gør at de har bygget alt op for bunden, i løbet af de seneste 13 år. Det er således nyt udstyr det hele og høj hastighed. Men betyder det så at de dækker bedst?

Hvordan dækker dit teleselskab?

Hvordan dækker dit teleselskab egentlig? På langt de fleste smartphones kan man se hvordan signalstyrken er i det øjeblik du slår det op. Din signalstyrke måles i dBm, jo mere nigativ din dBm er, jo dårligere dækning har du. I skrivende stund siger min telefon -102 dBm, så det er ret dårligt. Tidligere i dag kunne jeg måle -82 dBm i udkanten af Slagelse. Hvis din telefon siger -70 dBm, jamen så er du faktisk bedre stillet end mig. Viser din telefon mellem -60 og -90 dBm, så ser det fornuftigt ud. Men er din signalstyrke -100 dBm eller mindre, så er du dårligt dækket.

For at finde ud af dit signal skal du gøre følgende:

Andorid:
1. Tryk på Apps og vælg indstillinger.
2. Rul ned til afsnittet system og klik på Om enheden.
3. Klik på Status – Signalstyrken vises nu under netværk.

iPhone:
1. Gå til opkaldsmenu, som skulle du indtaste telefonnummer.
2. Indtast: *3001#12345#*
3. Tryk på ring op – Signalstyrken vises nu øverst til venstre.

Hvilke mobilselskab skal jeg så vælge?

Nu ved du lidt om hvordan de forskellige selskaber dækker, men med 3 netværk tilbage i Danmark: TDC, 3 og Telenor-Telia, så er det ikke kun nok at vide hvem der dækker hvor. Hvilket net benytter det teleselskab du har i kikkerten? Her har du hele listen over de mest kendte teleselskaber i Danmark. Listen er desværre ikke komplet, da der er utroligt mange mobilselskaber jeg aldrig har hørt om, så dette er kun vejledende.

Hvilket net kører jeg så på? Telia, jeg kommer til at tænke på nedenstående video, hvem husker ikke den lille reklame. De dækker åbenlyst mange steder, men jeg har ikke været heldig med Telia's net.

Hvem dækker bedst?

Der er ikke noget entydigt svar på det spørgsmål, da der kan være store lokale forskelle. Den nyeste test jeg har kunne finde af mobilnet stammer fra Januar 2014. Her blev Teknologisk Institut bedt om at kontrollere det mobilen netværk i Danmark. Her kontrollerede man mobildatadækning, upload, download, videostreaming og samtaler. Man målte 500 steder i hele landet. Målingen blev bestilt og betalt af Telenor.

Nu vil jeg ikke afsløre hele den fine rapport her, men ser man på hele landet, så er den fejlfri brugeroplevelse på Telenor's net 76%, hos Telia er det 71%, hos 3 er det 52% og hos TDC er det 50%. Med den bundplacering måtte TDC selvfølgelig gøre noget, så fra Juli 2014 til Februar 2015, har TDC arbejdet på at opgradere sine lidt over 3000 master i Danmark. Opgraderingen omhandler 3G og 4G. TDC lover på deres hjemmeside, at de til sommer vil dække 99% af Danmark med både 2G/Edge, 3G og 4G. Så det kan være at testen ville se anderledes ud, hvis den blev lavet i dag.
Men det stopper ikke der, for Telia og Telenor har også arbejdet hele året, fra 2013 og frem til slutningen af 2014 har de arbejdet på at sammenlægge deres netværk. Det betyder at uanset om du er Telia kunde eller Telenor kunde, så kører du på samme netværk. Det var første led i en planlagt fusion mellem de to danske selskaber, den plan blev dog aflyst af EU-Kommissionen i 2015.

—-

3 (Hi3G)'s Netværk:
3
OiSTER

TDC's Netværk:
TDC
DLG Tele
Fullrate
happiimobil
LEASY
LETtel
Mtel
NETTALK
OnFone
TELMORE
Unotel

Telenor's Netværk:
Telenor
CBB Mobil
Lebara Mobile
OK Mobil
One Mobile

Telia's Netværk:
Telia
Greentel
ACN Mobile
Call me
Waoo Mobil

Hvilke teleselskab er billigst?

Telemarkedet skifter hurtigt, men ifølge min egen gennemgang er det Oister der har føretrøjen pt. Men det der er billigt for mig, er ikke nødvendigvis billigt for dig. Det handler om hvad du har brug for! Bruger du meget data, taler du meget eller har du behov for meget data og meget tale? Sådan kan behov være forskellige. Du starter med at finde ud af hvilke teleselskab der dækker bedst i dit område. Testen starter på din egen mobil, hvor meget signal har du? Her efter finder du ud af hvad du bruger af data, hvor mange sms/mms du sender og hvor meget du snakker. Med de grund info kan du nu gå på jagt efter det bedste teleselskab til den bedste pris. På overstående liste finder du et selskab på det net der dækker bedst og så skal der ellers sammenlignes priser. Med en lille times arbejde, så er du i mål, sværere er det ikke.

Hvilket teleselskab har den bedste service?

Hvem har ikke prøvet at sidde som nr. 32 i køen og vente og vente og vente.. Det gider man ikke når der er problemer. Mit seneste teleselskab Telmore, var hurtige ved telefonen da jeg kontaktede dem sidst. Telmore er da også tidligere blevet kåret som det bedste telesekslab, ser man på Trustpilot kunne man dog få et andet indtryk. Men kunder der føler sig dårligt behandlet, har nok mere behov for at anmelde deres teleselskab, end de kunder der er tilfredse. Tilbage i forået 2013 havde Søndagsavisen en artikel omkring de bedste mobilselskaber, her scorede Telmore topkarakter, efterfuldt af CBB og Bibob. De selskaber der scorede lavest point ud af 11 var Telia, Oister, 3 og Telenor.

Skriv en kommentar