Dinero vs Billy – Hvilket Regnskabsprogram skal man vælge?

Meddelelse vedr. RegnskabsprogramDinero.dk og Billy.dk

Regnskabsprogram er noget man skal bruge som erhvervsdrivende, iværksætter eller forening. Jeg har efterhånden haft min lille virksomhed i 6 år. Jeg ved derfor hvad det vil sige at lave regnskab og jeg ved at det skal være nemt, simpelt og uden besværlige processer. Man vil jo gerne bruge sin tid på at tjene penge og der er ikke mange penge i at lave sit regnskab. Jeg havde kigget på Visma eAccounting (Lukker ned), e-Conomic, Billy (Tidl. Billy's Billing), Dinero og et par Excel regnskaber, før jeg besluttede mig for at vælge. I finalen stod valget mellem Dinero og Billy, for at finde en vinder, så har faktisk testet Dinero sideløbende med Billy de sidste par måneder. Denne test danner grundlag for denne sammenligning. Da abonnementet på min nuværende løsning hos Billy, snart skal fornys, er jeg i fuld gang med at teste om Dinero kunne være et bedre alternativ.

Mit kriterier for at vælge regnskabsprogram var følgende: “Nemt at bruge”, “Ikke for dyrt” og “Skal køre online”.

Inden vi går i gang, vil jeg lige præsentere de to regnskabsprogram kandidater:

Billy Regnskabsprogram (Tidl. Billys Billing)

Billy: Startet i 2011 af Toke Kruse og Sebastian Seilund. Der findes både en gratis version og en betalt version. Billy er i dag en del af Ageras A/S. Solgt af Toke Kruse i August 2019. Læs mere

Dinero Regnskabsprogram

Dinero: Startet i 2013 af Martin Thorborg, Kassekladde.dk og Amino.dk. Der findes både en gratis version og en betalt version. Dinero er i dag en del af Visma. Solgt af Martin Thorborg i November 2016. Læs mere

Regnskabsprogram: De bedste!

Jeg vil nu liste en række funktioner som du kan finde hos Dinero og Billy.
Forbehold for fejl og mangler. Opdateret 18/1-2020.

Funktion Billy (Basic) Dinero (Starter)
Antal posteringer 300 Ubegrænset
Fakturering Ubegrænset Ubegrænset
Regninger Ubegrænset Ubegrænset
Moms Ubegrænset Ubegrænset
Support Alle ugens 7 dage Alle ugens 7 dage, dog ikke bogføringshjælp
Kunder/Leverandører Ubegrænset Ubegrænset
Kontakter Ubegrænset Ubegrænset
Fakturaer på flere sprog Ubegrænset Ubegrænset
Kassekladde Ubegrænset Ubegrænset
Sikkerhed og backup Ja Ja
Mobil-app Kun Premium Ja
  Prøv Billy Prøv Dinero
Brugere 1 1
Rykker-modul Ja Ja
OCR-scanning Ja Ja
Se om faktura er åbnet Ja Ja
Kompensationsgebyr Nej Ja
Gem dine bilag i skyen Kun Premium Kun Pro
Integrationer Flest som Premium Flest som Pro
Fakturadesigner Kun Premium Kun Pro
EAN-fakturering Kun Premium Kun Pro
Automatiske Rykkere Kun Premium Kun Pro
Abonnementsfaktura Kun Premium Kun Pro
Bankafstemning Kun Premium Kun Pro
Revisor adgang Kun Premium Kun Pro
Tilbudsmodul Kun Premium Kun Pro
Ordrebekræftelse Kun Premium Kun Pro
Import af .csv- og bankfiler Kun Premium Kun Pro
Bogføringsskabeloner Kun Premium Kun Pro
Prisoverslag Kun Premium Nej
Lagermodul Kun Premium Nej
Kortbetaling på fakturaer Kun Premium Ja
Resultatopgørelse/Balance Kun Premium Ja
  Prøv Billy Prøv Dinero
Overblik over bankkonti Ja Ja
CVR-import Ja Ja
Kontoplan Ja Ja
Bilagsliste Ja Ja
Produktbeskrivelser Ja Ja
Produktbilleder Ja Nej
Marker faktura som sendt Ja Nej
Budgetfunktion Nej Nej
Beregning af SKAT Nej Tilkøb
Forslag til bogføring 10 pkt. guide Kun Pro
Generering af Årsregnskab Tilkøb Tilkøb
Nyt regnskabsår Automatisk Automatisk
Årsafslutning Automatisk Manuel
Time- og sagsstyring Tilkøb Tilkøb
Fordele Nej Visma LogBuy
  Prøv Billy Prøv Dinero
Integration med Prestashop Tilkøb Tilkøb
Integration med Shoporama Tilkøb Tilkøb
Integration med Magento Tilkøb Tilkøb
Integration med Shopify Tilkøb Tilkøb
Integration med Woocommerce Tilkøb Tilkøb
Integration med Danløn Tilkøb Tilkøb
Integration med Dandomain Tilkøb Tilkøb
Integration med Wannafind Tilkøb Tilkøb
Integration med MobilePay Tilkøb Tilkøb

Plus meget mere, læs mere på de respektive hjemmesider. Billy og Dinero.

Dinero kan en masse, det samme kan Billy. Umiddelbart tilbyder Dinero flere ting gratis, end Billy. Her et par eksempler.

“Ekskl. moms” eller “Inkl. moms”

– (Dinero: 1 / Billy: 1)
Billy har en smart funktion, hvor du kan angive en pris inkl. moms, hvor den så selv omregner. Det er f.eks. smart på fakturaer til regnskabet. Så angiver man bare den totale sum i enten “Ekskl. moms” eller “Inkl. moms” så regner den selv momsen, hvis man har markeret at. På faktura kan man angive om priserne indtastes enten “Ekskl. moms” eller “Inkl. moms”. For regninger kan man indtaste enten “Ekskl. moms” eller “Inkl. moms” som vist her under.

Billy har en smart funktion, hvor du kan angive en pris inkl. moms

Hos Dinero indtaster man regningen inkl. moms og så regner den selv om. I princippet lige funktionelt. Men på Salgsfakturaen har man kun mulighed for at indtaste prisen ekskl. moms, her giver det også god mening. Du kan dog i indstillinger, vælge at priserne på fakturaen altid skal være inkl. moms, så regner den selv om. Så har man det bedst med den fremgangsmåde, så kan Dinero også være med her. Men Billy tilbyder den ekstra mulighed, uden indstillinger, for dem der vil lave det omvendt og der dermed mest fleksibel.

Ikke sendt

– (Dinero: 1 / Billy: 2)
Hvis en faktura ikke er sendt pr. e-mail, markerer Dinero og Billy den med rød, som “Ikke sendt” I Billy kan man vælge at markere fakturaen som sendt, det kan f.eks. være hvis den er printet i stedet. I Dinero har man tilsyneladende ikke slå den advarsel fra, med mindre man har sendt en e-mail. Det kan godt give lidt tvivl, for er den nu sendt, når den har den markering? Kontaktede derfor chat supporten, som foreslog at jeg bare sendte e-mailen til mig selv. Så fik den markeringen! Ja, nu skiftede den til “Sendt, men ikke set” nu orange i stedet for rød.

Nå så fik jeg da også en e-mail kort tid efter: “Da fakturaen er sendt til dig fra en anden Dinero-bruger, har vi gjort det let for dig ved at oprette den som kladde. Du skal blot logge ind i Dinero og klikke på Godkend. Det er nemt, ikk'? :-)” – Godt så, så ud over at sende en e-mail til mig selv, skal jeg også ind og slette den regning kladde der nu er oprettet? Ikke helt nemt Dinero, det kan i gøre bedre.

Regninger

– (Dinero: 1 / Billy: 3)
Fanen “Regninger” findes ikke i Dinero. Her skal man klikke på “Bogføring” og her efter “Opret bilag”. Så er princippet egentlig det samme. Dineros billags scanning virker umiddelbart lidt hurtigere end Billys, som godt kan stå og tykke lidt over det.

Abonnement

– (Dinero: 2 / Billy: 4)
Når man er Dinero Pro, kan man opsætte abonnementsfaktura til sine kunder. Det er en smart funktion, jeg selv benytter mig af. Hos Billy kan man redigere abonnementet, det kan man nu også hos Dinero før skulle man oprette en kopi af det eksisterende abonnement og slette det gamle.

Opret bilag

– (Dinero: 3 / Billy: 4)
Når man skal oprette et billag i Billy, så har man 4 muligheder: “Indskudt af ejer, Hævet af ejer, Bankoverførsel og Manuel transaktion” De dækker da også de basale behov. Men i Dinero, har man lige lidt flere skabeloner, nemlig hele 16 stk: “Hævet privat, Indskudt privat, Flyt af penge mellem beholdninger, Betaling af A-skat og AM bidrag, Betaling af ATP, Overførsel af pension, Udbetaling af udlæg til ansatte, Samlet betaling, Betaling af feriepenge, Betaling af B-skat, Moms, Kørsel, Salg af gavekort, Renteindtægter, Renteudgifter og Finansbilag” Jo flere skabeloner der er, jo færre muligheder for fejl.

Dårlige betalere

– (Dinero: 4 / Billy: 4)
Dinero har oprettet en funktion de kalder flinkelisten, de 100 mest flinke virksomheder, du kan handle med. Omvendt så har de også tal på hvem der er dårlig til at betale eller hvem der er ubehagelig at handle med. De skriver at de snart er klar med en ny funktion, så man kan slå virksomheder op og kontrollere status. Dinero har 40.000 brugere, så mon ikke snart, det kan blive til lidt statistik.

Menuer

– (Dinero: 5 / Billy: 5)
Dinero og Billys menuer er nu meget ens og derfor får de begge point for dette punkt, i modsætning til tidligere.

Økonomi

– (Dinero: 6 / Billy: 7)
Billy koster: 1.980 kr. ekskl moms. (Ved 12 mdr. betaling)
Dinero koster 1.980 kr. ekskl. moms. (Ved 12 mdr. betaling)

Hastighed

– (Dinero: 6 / Billy: 8)
Dinero er til tider lidt sløv. Havde egentlig ikke tænkt mig at tage det med i sammenligningen, men oplever pt. grå skærm og “Venter på frontend.dinero.dk” når jeg loader siderne. Nu har jeg reloadet kasseklade 4 gange, uden noget kommer frem. Billy plejer at virke og det gør det da også nu.

Regnskabsprogram Status

Tilbage i 2015 vandt Billy testen, pga. Dinero manglede Abonnementsfaktura, Produktbeskrivelser og Sletning af rykkergebyr. Dinero har nu fået styr på de ting og kan dermed hamle op med Billy, afhængigt af hvad man har af behov.

Dinero blev købt af norske Visma i starten af 2017 og kom dermed i selskab med Visma Business, E-Conomic, Summasummarum (Lukket) og Visma eAccounting (Lukket).

Billy blev købt af Ageras i efteråret 2019 og kom dermed i selskab med en større regnskabs virksomhed. Ageras er europas største markedsplads for regnskabsservices og beliggende i Danmark, men primært ejet af Investcorp fra Bahrain. Billy har dermed fået hestekræfter til at give Dinero baghjul.

Jeg syntes nu stadig her i 2019 at Billy er foran på point og derved det oplagte valg. Det på trods af at flere på Facebook m.v. anbefaler Dinero “Martin Thorborg hype”, end men ser anbefalinger af Billy. Men vi har jo hvert vores behov.

Unoeuro WebhostingUnoeuro Webhosting