Blog Post

Er Mælk farligt? Fik kigger på indholdet..

Her sidder man så og kigger på indholdet af en liter mælk.. Indrømmet.. har nogle gange et stort forbrug af mælk.. nogle gang en liter om dagen.. men hvad er der i det hvide guld der kommer ud af køleskabet.. i dette tilfælde en “Mælke Bøtte” fra Aldi.. Fra det tyske mejeri Osterhusumer.

Pr. 100 gram: Riboflavin (B2) 0,18 mg = 11%*, Kalcium 120 mg = 15%* og Fosfor 95 mg = 12%* stjernen angiver at det er af anbefalet daglig tilførsel. En hurtig hovedregning kan hurtigt afsløre at alle tre dele er over anbefalet daglig tilførsel, hvis du drikker en liter eller mere. Men hvad er det egentlig du får for meget af?

Riboflavin er et andet navn for B2 vitamin. Fra Netdoktor.dk: “B2-vitamin er en vigtig bestanddel af to forskellige coenzymer kaldet FAD og FMN, som indgår i en række enzymsystemer nødvendige for kroppens celler, når der skal omsættes energi. Vitaminet er derfor vigtigt i omsætningen af især protein, men også fedt og kulhydrater. B2-vitamin har også betydning for vækst, hud, negle, hår, læber og tunge samt for synet.” Så i sig selv lyder det ikke farligt.. Du kan heller ikke få for meget Riboflavin, kroppen skiller sig selv af med det der er til overs.

Kalcium er som du måske allerede har gætter kalk. Kalcium er vigtigt for knoglernes vækst og styrke. Jo ældre du bliver jo mere kalcium har du brug for, når kroppen ældes kræver det flere “byggeklodser” at holde kroppen ved lige. En halv liter mælk og 2 skiver ost.. så er du ganske fornuftigt kørende, men hvis lidt ekstra måske kan redde dig for knogleskørhed, ja så er det bare med at få lidt kalcium.

Fosfor tænkte jeg med det samme på som noget giftigt.. men men men.. der er flere former for fosfor.. og den du finder i mælk er ganske ufarlig. Menneskelegemet indeholder i alt 800-1.200 g fosfor, hvoraf det meste (80-85%) i skelettet, så hvis kroppen i forvejen har 800 g fosfor, ja så kan mælk vist ikke skade.

Konklution? Tror bare jeg fortsætter min forbrug.. eller.. nej.. tror jeg køre 50/50% med vand :DBeslægtet indhold