Forstærker til trådløst netværk?

Kniber det lidt med at nå ud i alle hjørner med det trådløse netværk? Trådløst netværk er en herlig opfindelse, så slipper man nemlig for at trække kabler! I mange huse er netværks stikket desværre placeret i den ene ende af huset, hvis huset har mange vægge eller er godt isoleret, så vil der være minimal eller ingen dækning i den modsætte ende. Det er der heldigvis en løsning på!

Det der kan løse dit problem og forstærke dit trådløse netværk, hedder en: “Wireless Range Extender” eller på dansk, en: Trådløs Netværksforstærker. Det er slet ikke så svært og teknisk som det lyder! Jeg bruger selv, på daglig basis en forstærker ved navn TP-Link. Jeg købte selv den dyre model med netværksstik, men den findes også i en billig version uden netværksstik.

Reklame for Wifi forlænger

TL-WA854RE. Den billige model.
Kan købes hos: Proshop.dk.

TL-WA850RE. Den med Netværksstik, som jeg selv bruger.
Kan købes hos: Proshop.dk.

Da jeg selv bruger den dyre af modellerne, så kan jeg ikke sige så meget om opsætning af den billige, men vil umiddelbart tro du blot sætter den i stikkontakten og finder dens netværk med computeren og opsætter den, jf. medfølgende manual. Den dyre model opsættes ved at du sætter et RJ45 netværksstik i adaptoren og den anden ende tilsluttes computeren. Du følger så manualen og opsætter netværksadaptoren. Den starter med at søge efter netværk i nærheden, du klikker så på dit netværksnavn og giver den netværkskoden. Den vil nu spørge om den skal bruge sit eget netværksnavn, eller du vil bruge din netværksrouters navn. Fordelen ved at bruge samme navn, er at du kun har 1 netværk, uanset hvor i huset du står. Så jeg valgte sidstenævnt.

Der findes mange andre mærker på markedet, men jeg har læst flere gode anmeldelser af TP-Link og den lever da til fulde også op til mine forventninger. På de 3 måneder jeg har brugt den, har det kun været nødvendigt at tage den ud af kontakten og sætte den i igen (Genstart) en enkelt gang. Så det er udemærket.

Skriv en kommentar