Frilandsmuseet 2014

I sidste måned drog jeg afsted mod Frilandsmuseet i selskab med min kæreste. Udgangspunktet var København, hvorfra vi tog toget efter en kort togtur skiftede vi til en mindre lokalbane, Nærumbanen, og stod af på Brede Station, hvorfra der er ca. 15 min gåtur til Frilandsmuseet. Vejret var herligt, så der var ingen problemer i at få lidt frisk luft på gåturen.

Vel fremme ved frilandsmusset begyndte vi at kigge på huse. Man skulle huske at bukke sig nogen steder, for der var ikke langt til loftet alle steder. Det er lidt fascinerende at man har nedbrudt en hel gård, et sted i danmark, for så at opbygge den igen på frilandsmuseet. Tænker at det må være et kæmpe arbejde at opmærke, skille og samle det hele igen.

Det kan anbefales at søge mod hovedindgangen, så man kan få et kort, da det giver bedst overblik over husene. Vi kom ind af bagindgangen oppe ved Brede og gik hele vejen gennem området, før vi købte et kort i hovedindgangen. Der er busstop ved hovedindgangen, så den er også nem med offentlig transport.

Med kort i hånden fik vi overblik over de huse vi så, og fik set det hele (tror vi). Vi nåede at bruge ca. 5 timer på Frilandsmuseet før det nærmede sig lukketid. Når man ikke det hele på en dag, kan man fortsætte den næste, der er nemlig gratis adgang til Frilandsmuseet.

En af de huse vi fik set er nedenstående: Væverhuset fra Tystup (Sjælland).
Væverhuset er et spændende hus for mig, i det at det er min tipoldefars barndomshjem. Så det var sjovt at gå rundt i et hus, som familie før mig har gjort.

Frilandsmuseet

Annonce: