Husk det blå sygesikringskort!

Husk EU's blå sygesikringskort når du skal på ferie i EU, uden for Danmarks's grænser. Fredag d. 1. August 2014 gælder dit gule sygesikringsbevis ikke længere uden for Danmarks grænser. Her træder det Blå sygesikringskort i kræft (inden for EU) og din egen rejseforsikring, hvis du bevæger dig uden for EU.

Mange tror fejlagtigt at det blå sygesikringskort, dækker enten lige så godt som det gule, hidtil har gjort, eller ligefrem at det dækker bedre, men sådan forholder virkeligheden sig ikke. Med det blå sygesikringskort er du dækket på samme vilkår, som det pågældende lands befolkning er dækket. Vi har tidligere været skånet for egenbetaling, med det gule sygesikringskort, men den ordning frafalder med det blå og du skal derfor selv have pengene op af lommen.

Med mange medlemslande i EU, er der også mange måder at drive sundheds system på. Hvis du godt kan lide et system som det danske, hvor vi har gratis læge og gratis sygehus, så kan du roligt rejse til bl.a. Storbritannien, Grækenland, Irland, Litauen, Polen, Spanien og Ungarn. De øvrige EU lande har enten delvis betaling eller fast takst på de forskellige sundheds tilbud. Heldigvis kan du få et nemt overblik inden du skal på ferie! DR.dk har nemlig lavet et kort over hvilke regler der gælder i hvilke lande, så du kan være forberedt inden du pakker din kuffert. Læs mere på DR.dk, lige her.

Sundheds forsikring
I højere grad end tidligere, vil det nu være tilrådelig at tegne en rejseforsikring, der findes mange af dem, så undersøg vilkårene. Det er også en god idé at sætte sig ind i det blå sygesikringskort's dækning, så du ved hvad du skal forsikres for af udgifter. Det er dumt at betale for meget for sin forsikring, så overvej lige at få et par tilbud før du beslutter dig! En nem måde at klare det på er via Find-Forsikring.dk, hvor du hurtigt og nemt får 3 tilbud på bl.a. rejseforsikringer.

Det blå sygesikringskort
Dit blå sygesikringskort kommer ikke automatisk, du skal selv bestille det på Borger.dk, bestil i god tid, da der kan være lidt ekspeditions tid. Med sygesikringskort og rejseforsikring er du klar til en god ferie! God tur!

Annonce: