Hvad koster en webshop?

Spørgsmålet om hvad en webshop koster, kræver yderligere spørgsmål for at give et svar. Hvis vi  betragter din egen arbejdstid som værende gratis, ja så kan du komme i gang for under 1000 kr. Se mere om en webshop løsning her. Hvilken løsning du skal vælge afhænger af dit behov. Hvis du selv skal kunne designe din webshop, så er det Open Source du skal kigge efter. Open Source betyder åben kode, som gør at det er nemt at tilpasse din online butik. Open Source er fantastisk nemt at arbejde med. Hvad koster det? Der er et par løsninger her.

En god løsning på en dansk platform er Unique Free, der bygger på osCommerce. Den danske webshop kan du læse mere om her på siden. Skal det være lidt mere teknisk og smart skal du have fat i Prestashop. Prestashop der er fransk har lavet et smart system på en moderne platform, der er osCommerence overlegent. Læs mere om den her. En tredje løsning er OpenCart, der er en lidt mindre og nyere løsning. Knapt så teknisk som Prestashop, men lige som osCommerce en fin startpakke, hvis du vil teste nettet af :-)

Hvorfor starte med en billig webshop?

Du kan selvfølgelig også lægge en masse penge på bordet og starte med en stor dyr webshop. Men hvad med lige at prøve nethandel af, før du køber den store 500 m2 butik på strøget i Kbh. En Open Source netbutik er en billig måde, hvorpå man kan teste om der er et marked for sine produkter. Specielt hvis du er selvstændig eller mindre erhvervsdrivende. En Open Source webshop er ligeledes fremragende hvis du driver en hobbyvirksomhed ved siden af din primære beskæftigelse. Det er en lille investering, der åbner en verden af muligheder.

Hvordan laver man en webshop?

En webshop er ikke noget du laver fra bunden, med mindre du har forstand på at kode det op, som hvis du skulle bygge den i lego klodser. Hvis man ikke har de evner, så kan man starte op på en Open Source og prøve det af. Finder man ud af at nethandel er sagen for sin virksomhed, eller sit produkt, så kan man uden de store omkostninger fortsætte sin webshop.

Din webshop skal kunne modtage betaling, for at folk kan handle med dig. Læs mere om en Betalingsgateway her.  Det er selvfølgelig en lidt større investering end webshoppen i sig selv. Men det betaler sig, hvis du kan tage imod Dankort. Du kan selvfølgelig også starte med en basal bankoverførsels mulighed og evt. få en gratis Paypal konto, så du også kan modtage kortbetalinger den vej igennem.

Alternativer? Ja, der er altid alternativer, et af de mere kendte er DanDomail Webshop, den har jeg også erfaringer med at opsætte. Min oplevelse er dog at det er nemmere at finde rundt i en Open Source webshop løsning. En anden ting er at DanDomain's webshop starter ved priser på ca. 3000 kr. om året. Dertil skal lægges diverse moduler såsom betaling m.v.

Jeg håber du blev lidt klogere på hvordan man får en webshop :-)

Annonce:
Simply.com