Hvis din hjemmeside skal sælges en dag…

Unoeuro.com & Azehosting.net

Du ved aldrig hvad fremtiden vil bringe, du ved aldrig hvordan dit liv ændre sig og du ved aldrig om du interesserer dig for din hjemmeside om f.eks. 2 år? Nogen vil måske kunne nikke ja, selvfølgelig er min hjemmeside interessant om 2 år, om 5 år og om 10 år. Men hvem kan egentlig spå? I denne artikel vil jeg fortælle dig, hvordan du får styr på det hele fra starten af. Jeg ser nogen gange spørgsmålet: “Hvordan overfører jeg lettest mit site?” Jamen hvis du ikke har gjort det fra starten af, så er det ikke let. Følg derfor denne guide før du opretter hjemmesiden.

1. Du bestiller din hjemmeside, eks. hos Unoeuro.com eller Azehosting.net (Reklamelinks). Hvis du allerede har domænet og hjemmesiden, så spring videre til punkt. 2.

2. Du vil selvfølgelig gerne vide om din hjemmeside får besøg. Det kan Google hjælpe med, værktøjet hedder Google Analytics. Der findes andre værktøjer, men da jeg har bedst erfaring med Google's så bliver det det jeg gennemgår her. Du har måske en Google profil, Eks. Gmail, Google+, Youtube eller noget fjerde. Det er selvfølgelig nemt blot at tilknytte Analytics til den profil, men STOP, du er ved at begå den første fejl. En Analytics profil er din ejendom og kan IKKE overdrages, kun deles. Har du behov for at overdrage eller sælge din hjemmeside en dag, ja så er det dumt at have al historien liggende på din egen Google profil. Du opretter derfor en google profil enten en Gmail eller en profil på dit domæne, lad os sige: info@dinhjemmeside.dk, den tilknytter du alle værktøjer til (Google+, Analytics, Youtube, Adwords m.v.). I Google Analytics kan du så dele rapporter m.v. med din primære Google profil. Den dag du afleverer nøglerne til hjemmesiden, overdrager du blot din hjemmeside profil. Den nye ejer har så adgang til hele sidens historie, Google+ profiler, m.v.

3. Du har nu en hjemmeside, du har nu indhold på din hjemmeside og du har styr på profilerne bag. Men hvad med webhotellet? Her er det en fordel at have et webhotel, hvor du kan flytte de enkelte hjemmesider (hvis du har flere) fra webhotel til webhotel. Det er en lækker funktion som findes hos bl.a. Unoeuro.com. Hvis du ikke har et så smart webhotel, ja så må du downloade hjemmesiden via FTP, husk også at få databasen med. Her efter skal det uploades til det nye webhotel. Ja det lyder lidt besværligt ikke? Gør det ordentligt fra starten af og vælg Unoeuro.com.

Hvis overstående er på plads, så kræver det kun 3 trin at overføre en hjemmeside til en ny ejer.

1. Overfør administrator profilen med Analytics, Google+ og hvad der ellers er tilknyttet.
2. Overfør webhotellet til en ny konto hos udbyderen.
3. Overfør domænet til den nye ejer hos DK-Hostmaster eller anden udbyder.

Annonce:
Simply.com