Information om trafik og sne m.v.!

Faktum er, det kan ske! Vi har også lidt andet aktuelt om vintervejr.

Tak fordi du kigger her! Her fra kan du finde en hurtig og relevant oplysning som forhåbentlig kan hjælpe dig i vintervejret eller andre situationer.

Det er engang imellem vinter i Danmark, og det betyder at man nogle gange må kigge langt efter global opvarmning, specielt når man skal fjerne is fra forruden på bilen! Hvor kedeligt er det ikke når man har travlt med at komme ud af døren at skulle fjerne is? Heldigvis er is-fjerneren opfundet!

Hvornår skal du have vinterdæk på?
Der er i Danmark IKKE krav om vinterdæk! Men for din egen og andres sikkerheds skyld, så er det en god ide at skifte til Vinterdæk når temperaturen kommer under 7 grader.

Hvornår skal DU skovle sne?
Ifølge dansk lovgivning skal du have ryddet dit fortov, hvis det holder op med at sne imellem kl. 7 og 22. Husk også salt eller grus hvis der er tendens til at være isglat. Ejer du ikke en Sneskovl så kan du læse mere her.

Hvor finder jeg information hvis jeg skal ud og køre?
Vintertrafik.dk som er en side under Vejdirektoratet. Her finder du aktuel information om vejens status, så du kan planlægge din tur. I sommerhalvåret kan du bruge Trafikken.dk som guide til din tur. Så helt lost er du aldrig!

Ekstra bilvask i vinterperioden?
Personligt har jeg bemærket at der er kø ved vanskeanlæget på tanken i vinterhalvåret.. fair nok, det ville være synd at sige bilerne ikke bliver særligt beskidte om vinteren! Men.. skrønen om at du særligt skal vaske din bil i vinterhalvåret for at vaske salt af holder i følge FDM ikke. Vaskehallen fjerner alligevel ikke al saltet, undervognsvasken kan du også spare, for skidt og salt vil stadig sidde i skærmkasser og paneler, når man kører ud af hallen.

Forebyggende vedligeholdelse inden vinterperioden?
Giv bilens gummilister noget silikone og låsene noget låseolie, så de ikke fryser til. Med hensyn til silikonen så drop silikone spray, det sviner for meget, og du giver også bilens lak silikone.. hvor smart er det? Nej.. køb de silikone flasker som har en lille pensel, så kan du i fred og ro stille og roligt male dine gummilister med silikone uden at ramme andet end listerne.

Maximal godslængde på trailer, ladvogn osv?
Jeg sad og brugte lang tid på at finde ud af hvad reglerne er for transport af langt gods på eks. en trailer eller ladbil.. Fælles for alle de steder jeg kiggede, var at man gik meget op i total vægt.. men hvor svært kan det være? Der står jo på alle trailere og biler egnet til transport, hvad de må laste! Det jeg ville vide var længden på godset! Og her kommer så svaret! Hvis din trailer er 2 meter lang, så må du køre med eks. lægter op til 3 meters længde uden problemer. Men stikker din last mere end 1 meter bagud, skal den være tydeligt markeret, eks. med et refleks rør. (nedløbsrør med påtabet refleksbånd) Det bliver straks mere kompliceret hvis du er bredere end bilen, eller genstanden stikker længere forud end bilen. Men det er en anden historie.

Nyttelige trafik links
Benzinpriser.dk
Vintertrafik.dk
Trafikken.dk
FDM.dk
DMI.dk