London en storby i Europa

Lidt kort om London
London er en af Europas største byer! Den centrale del af London “City of London” er omgivet af ikke mindre end 32 bydele som alt i alt har en befolkning på over 7,5 mio mennesker! I slutningen af 1800-tallet var London faktisk verdens største by! Omgivet af ikke mindre end 5 lufthavne er London et kæmpe trafik knudepunkt for resten af verden! Heathrow Lufthavn som ligger 24 km vest for London, er europas travleste lufthavn!

Siden romerne grundlagde London omkring år 50 e.Kr. er der sket meget! Når du besøger byen i dag bliver du overvældet over hvor nemt det er at komme rundt i byen! Du kan benytte dig af Taxa, Busser eller den utroligt veludbyggede Metro, som hurtigt og nemt transportere dig fra A til B.

London dækker et område på ikke mindre end 1.579 km² som tilbyder en masse oplevelser lige fra museer, udstillinger og historiske steder, steder som jeg vil komme ind på hvis du kigger i menuen under London!

Hvordan kommer man fra Stansted til London?
Hvis du eks. flyver med Easyjet, så lander du i Stansted Lufthavn! Her fra følger du skiltene til Stansted Express, som er et tog der køre direkte fra Stansted og til London centrum! Turen tager ca. 45 min og koster ca. 165 kr. for en enkeltbillet mellem Stansted og London (Liverpool Street). Her fra kan du nemt tage metroen videre til din destination, der er metrokort på alle stationer og ellers er der metromedarbejdere som du kan spørge om vej.

Hvordan kommer man rundt i London?
Jeg vil anbefale at du benytter Metroen, da det er hurtigt og nemt, og ellers er der ikke længere end at du kan gå til det meste af det centrale london! Det billigste vil være at investere i et London Passes with Travel hjemmefra. Det kan bestilles via nettet og sendes direkte hjem til din postkasse inden du skal afsted (husk at bestille i god tid). For omkring 1100 kr. per person får du et plastickort du kan benytte til at betale entré med 55 steder i London og et bykort over hvad du kan se og hvor kortet kan bruges! De 1100 kr. kan du hurtigt få brugt hvis du skulle have Visakortet op af lommen hver gang! Det medfølgende Travel kort giver adgang til Zone 1-6 i London og gælder til både Bus, Tog og Metro, helt klart et lækkert alternativ frem for at købe billet hele tiden!


Vis stort kort

Hvad skal man se i London?

London er en kæmpe stor by, hvor du kan få mange dage til at gå, hvis du skal se det hele! Det kan derfor være rart med et forslag til hvad man i hvert fald ikke skal gå glip af, så det kommer her.

Top 10 over seværdigheder i London

01. Saint Paul’s Cathedral
02. Imperial War Museum
03. Churchill Museum and Cabinet War Rooms
04. The Phantom of the Opera
05. Tower Bridge
06. Tower of London
07. Madame Tussauds
08. London Eye
09. Big Ben
10. Natural History Museum

Andre spændende steder

Hamleys Toy London

Skal der kigges på legetøj i stor stil? Så er Hamleys i London stedet at begynde, her finder du legetøj i flere etager, som burde få selv TOYS”R”US til at krumme tæer.. Hamleys er ikke den største legetøjs forretning i verden, men det har tidligere værret! Hamleys er samtidig en af Londons turist attraktioner med et årligt besøgstal på 5 millioner! Du finder Hamleys lige midt på Regent Street, som går fra metrostationerne “Piccadilly Circus” til “Oxford Circus”, du kan også vælge at stå af ved “Tottenham Court Road” men så er der lidt længere at gå. God shopping tur!

Hamleys
188 – 196 Regent Street
LONDON W1B 5BT

Big Ben

Hvad skal man se i London? Det spurgte jeg mig selv om før jeg skulle afsted! Man har selvfølgelig en idé om hvad man skal se ud fra hvad man har hørt osv. Men nu kan man jo ikke altid få en uge til at gå med hvad man har hørt, så derfor vil jeg dele mine erfaringer med dig!

Når man er i London, så SKAL man se Big Ben.. det er så muligt at du tænker “ER DET DET?” når du ser det.. Ja.. Big Ben er ikke så BIG som man skulle tro.. men det er et tårn, og det ligner sig selv.. men det er ikke så kæmpe stort som man måske har forestillet sig. Big Ben er egentlig også bare et kælenavn for klokken på Westminster Palace, hvilket er stedet hvor fra man styre England, Houses of Parliament, (på dansk ville vi kalde det folketinget).

Mange tror at Big Ben er selve tårnet.. det er faktisk forkert! For Big Ben er klokken i tårnet! Den ældste del af slottet Westminster Hall er fra 1097, Slottet fungerede oprindeligt som regentbolig, men siden det 16. århundrede har der ikke boet nogen monarker i slottet. De fleste nuværende bygninger er fra det 19. århundrede da en brand næsten ødelagde alt i 1834.

Westminster Palace ligger lige ud til Themsen i bydelen “City of Westminster”, og er meget nemt at finde da Westminster har sin egen Metro station, så hvis du bare hopper af toget der og går op til overfladen så er du meget tæt på målet!

Palace of Westminster
House of Commons
London SW1A 0AA

 


Foto: Terkel Hansen © TMEH.dk

Harrods (London)

Hvis du vil se en butik der får Magasin og Illum til at blegne, så skal du lige drøne ind forbi Harrods i London, en af verdens mest kendte luksus butikker lige i centrum! Bemærk hvis du vil undgå at vagten roder i din taske, så lad den blive på hotellet! De er ikke tilladt at rende rundt med rygsæk i butikken. Der er vagter ved alle ud/indgange som sørger for at det bliver håndhævet!

Prøv at gå gennem hele butikken, det ser mega godt ud :) Og det er den eneste butik jeg har set med permanent Juleafdeling :) Der er en dyrebutik osv.. alt hvad hjertet begære, hvis du har råd til at betale :)

Harrods
87–135 Brompton Road
Knightsbridge
London, SW1X 7XL

Foyles (London)

Mangler der lidt i bogreolen? Så skulle der være en god chance for at finde nogle bøger hos Foyles i London. Med butik i 4 etager over jorden og så mener jeg faktisk også der er en kælder etage, så får du ikke mindre end en butik med 5 etager bøger! Du finder ikke noget med Anders And, men stort set alt andet kan du finde i butikken!

Foyles Flagship Store
113-119 Charing Cross Road
London WC2H 0EB

Dali Art (London)

Dali Art i London er et kunstmuseum målrettet mod den spanske maler Salvador Dali som frem til sin død i 1989 malede en masse surrealistiske billeder. Men ud over malerierne tjente han også sine penge som skulptør.

Et af de mere kendte billeder er “Reflections of elephants” der som navnet antyder er med elefanter. Google det og bliv klogere, måske har du set det før.. Jeg kendte personligt ikke til Dali da jeg gik ind på museet, men da jeg så nogle af billeder, kunne jeg godt se at jeg havde set det før.

The Dali Universe, County Hall
Riverside Building, Southbank
London SE1 7PB

Trafalgar square (London)

Trafalgar Square er en stor åben plads i det centrale London, til minde om Slaget ved Trafalgar i 1805, som endte ud med en Britisk sejr i Napoleonskrigene. Midt på pladsen står en høj søjle med en statue af Lord Nelson på toppen. Lord Nelson var lederen af den britiske flåde under slaget ved Trafalgar, hvor han også blev dræbt, du kan besøge hans grav i St Paul's Cathedral og så kan du se hans uniform med skudhullet på National Maritime Museum

Nærmeste metrostation er Charing Cross, som betjenes af Bakerloo-line og Northern-line. Der er ca. 300 meters gang.

Trafalgar Square
London WC2N 5DN

Churchill Museum and Cabinet War Rooms (London)

Besøg Churchill's Bunker i hjertet af London, her fra hvor der blev holdt styr på det hele, og hvor der blev holdt møder om det næste træk under 2 Verdenskrig. Du kommer forbi mødelokalet hvor tingene står som da Churchill sidst var forbi. Du kommer igennem alle rummene der sikrede kontakten til omverdenen. Du har mulighed for at få en turistguide med hvor du taster et nummer og så får du fortalt historien imens du går igennem alle rummene.

“Churchill Museum and Cabinet War Rooms” er helt sikkert et besøg værd når man er i London. Nærmeste Metrostation er Westminster, som betjenes af Circle-line, District-line og Jubilee-line. Hvilket gør at du kan komme der til uden problemer fra det meste af byen.

Churchill War Rooms
King Charles Street
London SW1A 2AQ

The HouseHold Cavalry Museum (London)

På “The Household Cavalry Museum” i London er en mindre udstilling af militært udstyr målrettet mod hesterytterne i det Britiske forsvar. Her finder du uniformer, sværd og andre våben som som har været brugt inden for kavaleriet. Ikke et sted du kan få hele dagen til at gå med, men et fint lille sted hvis du alligevel er i den del af byen.

“The Household Calvalry Moseum” ligger i området omkring “St. James's Park” og ligger mellem Westminster og Embankment Metrostationer.

The Household Cavalry Museum
Horse Guards
Whitehall
London SW1A 2AX

Downing Street (London)

Downing Street er den berømte gade hvor Storbritanniens Premierminister bor i sin “regeringsperiode” gaden er helt lukket af for offentligheden og skarpt bevogtet i begge ender. Du kan skimte nr. 10 gennem hegnet men for at komme der ind skal man igennem mindst 3 check-points hvilket ikke er for almindelige mennesker.

Downing Street nr. 10 har været officiel residens for Englands Premierminister de sidste 200 år, så det er et sted med en lang historie. Downing Street ligger i Whitehall i det centrale london lige ud til St. James's Park, og ligger få minutters gang fra “Westminster Palace, House of Parlament” og “Churchill Museum & Cabinet War Rooms” som også er et besøg værd.

Nærmeste Metrostation er Westminster hvor du kan tilgå linjerne Circle-line, District-line, Jubilee-line som kan bringe dig andre steder rundt i Londons fantastiske by.

Har desværre ingen billeder fra Downing Street, men søge lidt på Google og fandt frem til dette billede, som kan give dig en ide om at stedet er lidt bedre bevogtet end Amalienborg og Folketinger :)

Natural History Museum (London)

Naturhistorisk museum i London er en oplevelse i sig selv når du kommer fra lille Danmark som kan byde på meget mindre dyr osv. Når du kommer ind i den store bygning, som tit kan have kø udenfor, er det første du lægger mærke til de store Dinosaurer skeletter som står og kigger på dig. Når du kommer længere ind i bygningen finder du også nutidige dyr men også store skeletter som eks. en Blåhval. På Natural History Museum i London kan du sagtens få et par timer til at gå med at gå rundt og kigge.

Natural History Museum
Cromwell Road
London SW7 5BD

London Zoo (London)

London Zoo blev åbnet d. 27 april 1828, som verdens første videnskabelige zoologisk have. Men først i 1847 blev parken åbnet for publikum. London Zoo indeholder i dag 755 forskellige arter fordelt på bl.a. pattedyr, reptiler, amfibier, fugle, fisk og bløddyr.

Parken kan nydes både i Solskin og Regnvejr da der er en del overdækning. Personligt besøgte jeg parken i regnvejr og overlevede besøget uden at blive gennemblødt :)

ZSL London Zoo
Outer Circle
Regent's Park
London NW1 4RY

Riverside Two (London)

Skal du have italiensk mad når det er bedst (uden for Italien) så skal du besøge “Riverside 2” i London. Sørg for at komme i god tid, for maden er god, serveringen er perfekt, venligheden i top og så er der fuldt hus! Selv på en almindelig hverdag! Så forbered dig på at vente hvis alt er fyldt. De vil gøre deres bedste for at klemme dig ind hvor der er plads (hvis der er plads). Deres pasta er SUPER! Værd at bemærke er at “Riverside 2” ikke er nogen ny restaurant, faktisk har “Riverside 2” over 70 år på bagen! Så de har forstand på mad!

Nærmeste Metrostation er: Lambeth North

Riverside Two
18-20 Kennington Road
London SE1 7BL

National Maritime Museum (London)

Når du alligevel er ved Greenwich kan du lige så godt besøge Londons fine “National Maritime Museum” der ligger lige ved siden af. Du skal faktisk forbi for at komme op til observatoriet, så du kan lige så godt gå ind og kigge dig omkring.

Ud over skibe og ander sø relateret ting og sager kan du prøve en skibs simulator hvor du kan prøve at sejle (mener det er 4) forskellige skibs størrelser i havn. Det var ikke så nemt som det så ud til skulle jeg hilse at sige :-) Museet udstiller desuden den jakke som Lord Nelson havde på under Slaget ved Trafalgar (21. oktober 1805). Man kan stadig se skudhullet i venstre skulder som dræbte Nelson.

Napoleon fik smæk ved Trafalgar, Den fransk/spanske flåde mistede 22 skibe. Den britiske ikke et eneste. Nelson blev legende og i dag står der en statue af ham i London ved Trafalgar Square som er opkaldt efter det succesfulde søslag.

National Maritime Museum
Romney Road, Greenwich
London SE10 9NF

Tate Modern (London)

Tate eller Tate Modern er navnet på Londons museum for moderne kunst! Museet er faktisk 4 museer under samme tag, og er lavet i det tidligere Bankside kratværk, hvilket gør at der er temmelig højt til loftet, og en god udsigt over London fra caféen på taget. Tate Modern ligger lige ved siden af Millenium Bridge som du måske har set blive smadret af Lord Voldemore's onde håndlangere  i seneste Harry Potter film.

Ud over at du finder kunst i flere etager (noget af det vil jeg kalde alternativt) så er det samtidig et arbejdende værksted hvor nogen går og arbejder, så Tate Moderne er et aktivt hus som er værd at besøge.

Tate Modern ligger på den modsatte side af Themsen hvor Millenium Bridge kan føre dig over til St Paul's Cathedral på den anden side! Nærmeste metrostationer er Southwark eller Blackfriars.

Tate Modern
Bankside
London SE1 9TG

Angel tube station (London)

Hvis du nu er lidt nørdet, og ikke ved hvad du skal få tiden til at gå med.. så tager du metroen ned til “Angel tube station” altså Angel Metro station.. her finder du ikke mindre end Vesteuropas højeste rulletrapper, med en lodret stigning på 27,4 m og en længde på 60 m. Så kan den mini metro vi har i København godt pakke sammen og gå hjem :) det her er Metroen… altså i Vesteuropa.. kan ikke finde noget om hvad der er verdens højeste rulletrappe :) Så det må i selv klare..

Angel Tube Station
Islington High Street
Islington, London N1 9LH

Madame Tussauds (London)

Måske sidder du og tænker.. hvad er det nu lige det der berømte Voks museum i London hedder? Svaret er “Madame Tussauds”. Her kan du se voksfigurer af berømte personer som eks. Britney Spears, Madonna, Amy Winehouse, Barack Obama, Nicolas Sarkozy, Brad Pitt, Cameron Diaz, Albert Einstein og Simon Cowell, samt mange flere! De ser ret virkeligheds tro ud, så hvis du er der inde med mange mennesker så kan du nogen gange godt blive i tvivl om hvem der er voksfigure og hvem der er rigtige, når folk står stille for at få taget billeder.

Det kan være en god ting at have købt billet hjemme fra på Madametussauds.com for at undgå den største kø, og det er ikke unormalt at man skal stå i kø i 45 minutter før man kommer ind!

Madame Tussauds
Marylebone Road
London NW1

Ambassadors Hotel ***

Ambassadors Hotel finder man på Collingham Road i bydelen, London Kensington. Lige ned af gaden finder man et døgnåbent supermarked og både hvis du går til højre eller til vestre finder ud en metrostation. Tror dog den nærmeste er “Earls Court Station” den finder du ved at gå over vejen og ned af gaden (dvs. lige ud når du står foran hotellet.)

Ambassadors Hotel er et udemærket bud på en overnatnings mulighed når du skal på storbyferie eller bare skal være en dag eller to i London! Hotellet er ikke luksus, men har hvad du skal bruge! Det er jo trods alt ikke hotellet du skal bruge mest tid på :)

Der serveres morgenmad på hotellet mod betaling, eller du kan vælge at bestille morgenmad når du booker dit værelse så får du et kort du kan vise når du kommer ned om morgenen. Der er tv på alle værelser og the-koger så man kan lave the, kaffe eller kakao. Værelserne vender enten ud mod den meget lidt trafikerede Collingham Road eller på den anden side ud mod en meget kedelig med fredfyldt baggård.

Når sulten melder sig, vil jeg anbefale at du lister ned mod “Earls Court Station” går til højre og et stykke nede af gaden finder: GBK, “Gourmet Burger Kitchen“ her vil du kunne få en rigtig lækker burger eller noget andet fra menukortet. Men det er primært som navnet antyder burgere de gør sig med.

Ambassadors Hotel
16 Collingham Road,
London Kensington,
SW5 OLX, UK

Annonce: