Min bedste opskrift på koldskål med æg

En dansk sommer uden koldskål er ikke en rigtig dansk sommer! Nu man man så forfalde til alle de færdig koldskål blandinger man kan finde i supermarkedet. Arla pumper flere tusind liter ud hver sommer, til hungrende danskere, som ikke kan finde ud af at lave koldskål selv. Må da indrømme at jeg selv forfaldt til det færdiglavede da jeg var single, men nu er der andre boller på suppen igen. Her får du nemlig en koldskål opskrift, ikke bare en opskrift, men min bedste opskrift på koldskål med æg og vanilje.

Du skal bruge følgende: 1 liter kærnemælk, 2 æg, 6 tsk. sukker og 1 tsk. vanilje (Pr. 3 personer)

1. Find en stor skål, der matcher antallet af personer (1 liter pr. 3 personer).
2. Tilsæt 2 æg, 6 tsk. sukker og 1 tsk. vanilje pr. liter.
3. Rør sammen til en luftig masse, bare giv den gas med røremaskinen.
4. Tilsæt kærnemælken (1 liter pr. 3 personer).
5. Rør den luftig masse sammen med kærnemælken det giver en cremet konsistens.
6. Når din blanding ligner nedenstående billede er den klar.

Når du har fuldt min koldskål opskrift, så er den klar til at blive spist. Her kan man både bruge Kammerjunker og Cornflakes. Min egen favorit er
“Kammerjunkere max 8% fra Karen Volf (Bisca)” de gule poser man nogen gange kan få. Fordelen er at de ikke blive bløde lige så hurtigt som de andre og for det andet, så er de fedtfattige. De andre modeller kan være nogle rigtige kalorie bomber. Jo mindre fedt, jo mere koldskål.

Nu du er kommet i Koldskån stemning så skal du da lige høre sangen: Nede med Koldskål – Velbekomme

Oprindeligt udgivet 19. Juni 2011 – Revideret 4. August 2016