Opdatering af Prestashop med 1-Click Upgrade

Jeg har her til aften opdateret en Prestashop fra version 1.5.x.x. til 1.6.1.0 med hjælp fra det gratis prestashop modul “1-Click Upgrade”. Jeg startede med at lave backup af database og ftp, før jeg gik i gang. En webshop med 500+ varenumre er ikke noget at spøge med, hvis man skal taste alt ind forfra.

Direkte link til modulet: 1-Click Upgrade

Modulet guider dig til at slå vedligeholdelses tilstand til. Her efter klikker du på Update og så står den ellers og arbejder, først laver den backup af filer, så af database og så downloader den den den nyeste prestashop version. Da det er gjort indlæser den filerne og til slut får du en guide til ting du måske skal være opmærksom på, hvis billeder ikke vises osv.

Ting du skal være opmærksom på

1. Lav ALTID en komplet backup før du går i gang. FTP + Database.
2. Opdateringen nulstiller Temavalg, så du skal ind i Backoffice og vælge tema, ellers får du “500 server error” på forsiden.
3. Hvis billederne ikke vises efter opdatering skal du gå til: “Præferencer -> Billeder” og klikke på Regenerer miniaturebilleder.
4. Hvis du stadig mangler billeder i indkøbskurven efter opdatering til 1.6.1.0, så se nærmere på denne bug report: Images in cart does not show after upgrading to 1.6.1

Nu er det tid til at teste shoppen, konfigurere moduler, moduler du selv har installeret vil sandsynligvis være deaktiveret, så det skal installeres igen. Ved min opgradering lå informationerne stadig i databasen, så jeg skulle bare aktivere modulerne, så virkede det hele. Når du har fået styr på forside og design, så kan du aktivere din webshop igen og det hele kører. Hvis jeg bliver opmærksom på nogen problemer de kommende dage, så vil jeg opdatere denne post.

Annonce:
Partner-Ads