Opskrift: Brunsviger (24 stk.)

Nedenstående opskrift er afprøvet og forbedret flere gange. Første gang den blev publiceret her på siden var i juli 2009 og siden er den blevet ændret lidt og løbende forbedret. Sidste nye version er opdateret i Juli 2014 og opdateret i November 2014. Velbekomme!

Du skal bruge følgende:

Dej: 1/4 liter mælk, 50 g gær, 100 g smør, 2 spsk sukker,
1/2 tsk. groft salt, 2 æg og 500 g hvedemel.

Fyld: 150 g smør og 150 g brun farin.
Kan evt. suppleres med 50 g. ekstra for ekstra meget snask.
Har testet med 250 gr. smør og 250 gr. brun farin, det var godt!!

1. Lun mælken og rør gæren i. Bland øvrige ingredienser i.
Tip: Hvis du smelter smør i en gryde, bliver dejen mere blød og luftig.
2. Slå dejen godt sammen,
3. Lad den hæve i 20 min.
4. Fyld: smelt smør og tilsæt farin, kog op under omrøring.
5. Prik huller i dejen med en gaffel.
5. Fordel smør/farin blandingen over dejen.
6. Prik huller i dejen med en gaffel, så fyldet fordeles mere.
6. Lad dejen hæve 15 min, ekstra for at gøre den mere luftig.
7. Bages i 25 min.

Brunsviger

 

Af Terkel Hansen

Mit navn er Terkel. Jeg har blogget her på TMEH.dk siden december 2004, så det er snart blevet til et par år! Har en stor interesse for både film, computer, hjemmesider og rejser, så det kan du læse lidt om her på siden :-)

Skriv et svar

Beslægtet indhold