Min bedste opskrift på koldskål med æg

Madopskrifter
En dansk sommer uden koldskål er ikke en rigtig dansk sommer! Nu man man så forfalde til alle de færdig koldskål blandinger man kan finde i supermarkedet. Arla pumper flere tusind liter ud hver sommer, til hungrende danskere, som ikke kan finde ud af at lave koldskål selv. Må da indrømme at jeg selv forfaldt til det færdiglavede da jeg var single, men nu er der andre boller på suppen igen. Her får du nemlig en koldskål opskrift, ikke bare en opskrift, men min bedste opskrift på koldskål med æg og vanilje. Du skal bruge følgende: 1 liter kærnemælk, 2 æg, 6 tsk. sukker og 1 tsk. vanilje (Pr. 3 personer) 1. Find en stor skål, der matcher antallet af personer (1 liter pr. 3 personer). 2. Tilsæt 2 æg,…
Læs mere
Opskrift: Banankage uden æg

Opskrift: Banankage uden æg

Madopskrifter
Havde et par bananer liggende, som lignede sidste anvendelses dato i dag. Hvad gør man så med dem.. første gange var skraldespanden, da de var lidt overmodne... men så tænkte jeg banankage. Shit.. ingen æg på lager, hvad gør man så. En tur på Google gav hurtigt resultat. Banankage uden æg. Alt var på lager, så lad os komme i gang. 3 stk. bananer. 5 dl. hvedemel. 1,25 dl. sukker. 1,25 dl. olie. 1 tsk. natron. 1 dl. hakket hasselnød eller mandler. 1 dl. mælk. Lidt salt. 1. Find en skål og bland alle ingredienser sammen. 2. Smør en lille bageform eller springform. 3. Fordel dejen i formen. 4. Bages i 30 min ved 180 gr. (varmluft) 5. Lav en glasur af flormelis, kakao og lidt kogende vand. Velbekomme! Note:…
Læs mere
Opskrift: Spaghetti og kødsovs

Opskrift: Spaghetti og kødsovs

Madopskrifter
Ingredienser: ( 2 personer ) Kødsovs: Spaghetti 2 stk. løg. 300 gr. Spaghetti 2 ss. olie 1 tsk. Salt 250 g. Hakket oksefars 1 ss. Olie 1 ds. Hakket tomater ½ tsk. Merian 1 tsk. Salt og Peber Fremgangsmåde: (Kan tilberedes på 35-40 minutter) 1. Hak løgene fint og svits dem til de er gyldne i lidt olie. 2. Tilset farsen, og lad den brune sammen med løgene. 3. Bring vand i kog, i en anden gryde med låg. 4. Bland de flåede tomater og krydderier i kødsovsen. 5. Lad sovsens småkoge, under låg. 6. Tilsæt spaghettien det kogende vand, og lad det koge afhængig af fabrikat. 7. Smag kødsovsen til med krydderier. 8. Hæld vandet fra spaghettien og server. Så er der serveret!
Læs mere
Opskrift: Svensk Pølseret

Opskrift: Svensk Pølseret

Madopskrifter
Ingredienser: ( 2 personer ) 500 g. kartofler 1 stk. Lille løg 50 g. Margarine 1 dl. Tomatpure (kan erstattes med Beauvais Tomatketchup) 2 dl. Mælk 0,5 tsk. Salt. 1 Knsp. Peber 3 Stk. Pølser 6 Stilke Purløg (kan undlades hvis du ikke har) Fremgangsmåde: (Kan tilberedes på 30-40 minutter) 1. Kartoflerne koges med skræl, pilles, afkøles og skæres i skiver. Du kan evt. skære kartoflerne i skiver på forhånd, virker fint. 2. Mens kartoflerne koger ordnes løg. De hakkes og svitses i gryde. 3. Tomatpure, mælk og krydderier tilsættes. 4. Pølse- og kartoffelskiver kommes i gryden med det andet. 5. Purløgene skylles og klippes over retten.
Læs mere