Er du løbet tør for æg i køleskabet? Og er der en mælkeallergiker eller veganer i huset? Fortvivl ikke – her er udmærket opskrift på pandekager uden æg, mælk og smør. Vi har testet både med marmelade, sukker og margarine, marmeladen var helt klart bedst men det er nok smag og behag.
Opbevaring: Opbevares i køleskab (max 2-3 dage), hvis de holder så længe. Kan evt. fryses.
Nedenstående giver ca. 8 store eller 10 små pandekager.
Ved 10 pandekager, svarer det til 127 Kcal pr. stk.
Ingredienser
- 300 g Hvedemel (svarende til ca. 4 dl).
- 2 tsk. Sukker.
- 1 tsk. Bagepulver.
- 1 tsk. Kardemomme.
- 5-6 dl vand. (afhængigt af konsistens) (11 dl. ved dobbelt portion.)
- 25 g Flydende margarine (svarende til ca. 0,5 dl) evt halv mængde.
Pandekager uden æg: Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienser sammen i en skål.
- Fordel lidt Flydende margarine eller olie på panden.
- Bag pandekagerne på hver side, til de bobler og er klar.
- Du kan med fordel strø lidt sukker på din tallerken, så klistrer pandekagerne ikke fast.
Velbekomme
Sulten på mere? Så tjek vores andre opskrifter
Pandekager med A38
Ja i får lige en mere, fra samlingen.
Ingredienser
- 200 gr. Hvedemel (svarende til ca. 2-3 dl).
- 1 tsk. sukker.
- ½ tsk. salt.
- ½ tsk. Kardemomme.
- 3 spsk. vand.
- 3 æg.
- 4 dl. A38
Pandekager med A38: Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienser sammen i en skål.
- Fordel lidt Flydende margarine eller raps olie på panden.
- Brug ca. ½ dl. dej pr. pandekage.
- Bag pandekagerne på hver side, til de bobler og er klar.
- Du kan med fordel strø lidt sukker på din tallerken, så klistrer pandekagerne ikke fast.
Velbekomme
Det var så to opskrifter på pandekager. Er du stadig sulten? Se vores andre opskrifter.