Problemer med at gemme produkt data i Prestashop?

Du er ikke den eneste! Sidder pt. og roder med en Prestashop 1.6.1.3 og har lidt problemer med at den ikke gemmer produkt ændringer.

Når jeg har lavet nogle ændringer på produkoplysningerne og klikker på Gem, så er forventningen at jeg ryger tilbage til produktoversigten og dataene bliver gemt. Næh nej, sådan forholder det sig ikke, siden reloader blot produktsiden og intet er gemt. Nå.. så prøver jeg da bare at klikke på Gem og bliv, her burde den opdatere data men blive på det pågældende produkt. Næh nej, sådan forholder det sig ikke, siden reloader blot produktsiden og intet er gemt.

Så skulle man tro det altid forholder sig sådan.. Næh nej.. Er du vedholdende og prøvet at gemme det samme 4 gange i træk, så er du måske heldig at det lykkedes i 3 eller 4 forsøg. Men der er ikke nogen gylden tråd eller svar på, hvorfor det forholder sig sådan – Hvad er der galt? På forhånd tak!

Det er der galt…

Prestashop 1.6.1.3 er formeltlig fra November 2015, hvor PrestaShop v1.6.1.3 udkom. Så der er løbet lidt vand igennem åen siden. Men det har umiddelbart intet med PHP 7 at gøre, som lavede lidt problemer for mig, tilbage i Maj 2016. Nej.. det handler om den Browser du bruger. Du skulle vel aldrig bruge Chrome browseren? eller måske Edge eller Firefox? Du skal opdatere din webshop til Prestashop v1.6.1.9 eller nyere! Denne version blev udgivet tilbage i November 2016.

Problemet er at en opdatering af browserne Chrome, Edge, Firefox osv. har fjernet evnen til at foretage synkrone XMLHttpRequest kald. Det gør det umuligt at oprette eller redigere et produkt i alle versioner af Prestashop 1.5 og 1.6. Dette er ikke en fejl fra Prestashop, men en design beslutning fra W3C / WHATWG som browserne efterlever. Da de fleste browsere automatisk opdaterer sig selv, løbende, vil problemet ramme alle der har en ældre Prestashop version. Dette problem blev løst fra Prestashop v1.6.1.9. Jeg har lige opdateret en shop til PrestaShop v1.6.1.11. Her ser alt ud til at virke fint, trods PHP 7 og XMLHttpRequest, der drillede os i 2016.

Der er ikke andet at gøre, end du må opdatere.

Annonce:
Simply.com