Røsnæs Fyr (Kalundborg)

På det aller yderste punkt af Sjælland mod Samsø finder man Røsnæs som et lille stykke natur! Bilen er du nødt til at stille på en parkeringsplads ca. 500 meter fra Fyret som står ude på kanten mod Storebælt. Ved siden af fyret står der en vejrstation området er offentligt så man er velkommen til at gå ud og kigge. Dog uden at genere de to naboer fyret har. Der er planer om at indrette Fyrmesterboligen til udstillinger men på nuværende tidspunkt er det ikke muligt at komme ind i fyret som er ejet af Skov- og Naturstyrelsen og Kalundborg Kommune.

Man kan gå ned til stranden umiddelbart ved siden af fyret, hvor man der er strand hvor man kan kigge på sten, hvis man lyster. Så går man ca. 500 meter hen af stranden hvor der så er en trappe op igen ud for parkeringspladsen, hvor man også finder borde og bænke hvis man har medbragt madpakke.

Røsnæs Fyr
Røsnæsvej 477
4400 Kalundborg

Røsnæs Fyr (Kalundborg)
Foto: Terkel Hansen © TMEH.dk

Af Terkel Hansen

Mit navn er Terkel. Jeg har blogget her på TMEH.dk siden december 2004, så det er snart blevet til et par år! Har en stor interesse for både film, computer, hjemmesider og rejser, så det kan du læse lidt om her på siden :-)

Skriv et svar

Beslægtet indhold