Tjen penge på din hjemmeside/blog

>Marketers.dk og Partner-ads

Regel nr. 1 – Du skal ikke oprette en hjemmeside eller en blog med det formål at tjene penge, for det er op af bakke. Du skal oprette en hjemmeside med det formål at hjælpe andre, med det formål at fortælle om noget andre kan bruge, eller med det formål at præsentere eks. din virksomhed. I sidste tilfælde, altså hvis du har en virksomheds side, så vil jeg ikke anbefale at klistre den til med annoncer, det virker useriøst.

Regel nr. 2 – Lad være med at klistre din hjemmeside over med bannere fra top til tå. Kunne godt linke til nogle eksempler, for at vise nogle skræk scenarier, men det vil jeg undlade. Nogen annonce netværk har grænser for hvor mange annoncer du må sætte på samme side, det gælder f.eks. Google Adsence. Husk derfor at at læse betingelserne.

Regel nr. 3 –  Hvis du starter ud med det lette, Google Adsence, så husk at overholde reglerne. Hvis du ikke gør som Annoncøren siger, så risikerer du at de lukker for dine annoncer, og så er det slut med at tjene penge. Lad også være med at omtale dine annoncører, eller deres produkter i negativ tone, det vil de ikke syntes om.

Vil du godt fra start, så kan du finde god inspiration og hjælp på Marketers.dk.
Et andet godt tip er at læse SEO-LEX om SEO, PLUS-LEX om Google+, AD-LEX om Google Adwords eller SEO-TUNING om DanDomain webshop, der alle er skrevet af SEO eksperten Thomas Rosenstand. Så er du godt rustet!

Lad os så komme i gang, sådan tjener du penge online!

Går ud fra at du allerede har en hjemmeside, fuld af godt indhold, eller i det mindste har planer om at lave det. Du får nemlig det bedste resultat, hvis du starter med noget fornuftigt. Når det er på plads, så skal du kigge på hvordan du vil annoncere, skal det være Google Annoncer (Dem der også findes når du søger på Google), skal det være Banner annoncer, dem du kan møde på bl.a. Tv2's hjemmeside eller ønsker du at sælge nogle annonce pladser til bestemte firmaer? De to første kan alle komme til, den sidste, kræver at du har en hel masse trafik på din hjemmeside, så du får svært ved at sælge annonce pladser, hvis du kun har 2 besøg om dagen.

Lad os nu kigge nærmere på de forskellige løsninger, som jeg kort fortalte om lige før.

Google Annoncer
For at komme i Gang med Google Adsence, som det hedder, så skal du have en Google Konto. Det kan være en Gmail eller en adgang til en anden af google's funktioner. Har du ikke en, så tager det kun 2 minutter at oprette. Når det er gjort så går du til Google Adsence. Her opretter du de annonce enheder du skal bruge og så indsætter du dem på din side. Google har et sæt regler der skal overholdet, din side må f.eks. ikke indeholde noget pornografisk, noget ulovligt eller andet krænkende indhold. Men hvis du kan leve med det, så tilpasser annoncerne sig selv til din sides indhold. Handler din side om biler, så vil annoncerne også handle om biler.

Banner annoncer
En anden ting du kan prøve er banner annoncer, det kan dog være svært, da browser tilføjelser som AdBlock fjerner reklamerne. Man kan sige at AdBlock går ind og manipulere med hjemmesiderne, i det at den fjerner hjemmesidens indtægts grundlag, i sidste ende så kan det føre til nedlæggelse af websiden, eller opkrævning af betaling, for at læse indhold, som man bl.a. ser på Jyllands Postens hjemmeside, og flere aviser er fulgt efter. For at få bannere på din hjemmeside skal du oprettes hos et Affiliate netværk. Du kunne f.eks. kigge nærmere på danske Partner-Ads. Det er ganske gratis at oprette sig på et affiliate netværk, men før du kan tjene penge, kræver det ofte at annoncørerne godkender din ansøgning om at bruge deres annoncer. Læs mere her


Sponsoreret indhold
Har du en mode blog eller anden niche blog, så kan det være smart at få sponsor gaver fra virksomheder, og så anmelde/omtale deres produkter på din blog. Du skal dog passe på med ikke at lave skjult reklame for virksomheden, da det er ulovligt. Husk derfor at skrive dine blog indlæg at der er tale om en reklame, hvis det du skriver er en reklame for et bestemt produkt, hvor du har modtaget penge eller gaver. Specielt hvis du har en mode blog, som er meget in i øjeblikket, så kan der være penge at tjene på dette koncept. Men du skal være god, for der er rigtig rigtig mange der skriver om mode, så hvorfor skal folk lige præcis besøge din hjemmeside?

Så kom vi igennem de 3 mest almindelige måder, hvorpå du kan tjene penge på din hjemmeside eller blog. Tilbage er der kun at sige held og lykke med at komme ud over stepperne. Lad være med at lægge alle æg i samme kurv, hvis du bliver uvenner med den ene annoncør, så gælder det om altid at have et alternativ. Sidst men bestemt ikke mindst, de penge du tjener på din hjemmeside er skattepligtige, så husk at betale din skat, inden skat kommer og spørger hvor du får pengene fra!

Sådan bliver du bedre!

Man siger at øvelse gør mester, det er da også rigtigt. Men hvis du vil undgå at lave alt for mange fejl og samtidig blive klogere på hvad der virker for andre, så findes der et eneste sted i Danmark hvor du skal gå hen. Marketers.dk. Nu tænker du måske hvad er Marketers.dk ? Jamen Marketers.dk er et forum for de bedste marketers i Danmark, dem der tjener gode lommepenge på deres websider. Det er ikke gratis at være medlem af klubben det koster et mindre månedligt beløb, men hvad betyder det, når pengene snart skal rulle ind på din konto. Tilmeld dig på Marketers.dk – Husk man tjener ikke penge ved at trille tommelfingre, der skal arbejdes for det! Bliv en del af de gode selskab og se hvordan.

Affiliate udtryk du må kende:

EPC (Earnings per Click) eller “Forventet indtjening pr. klik”. Jo højere jo bedre.
eCPC (Earnings per Click) eller “Forventet indtjening pr. klik”. Jo højere jo bedre.
CPA (Cost Per Action) eller “beløb pr. salg”. Jo lavere jo bedre.
CPC (Cost Per Click) eller “beløb pr. klik”. Jo lavere jo bedre.

Annonce:
Marketers.dk