Tower Bridge (London)

Tower Bridges opførelse blev pågebyndt i 1886, 8 år senere d. 30. juni 1894 var der officiel åbning. Tower Bridge er en såkaldt dobbelt vippebro der oprindeligt var drevet af damp, det blev dog erstattet af et elektrisk hydraulisk system i 1974. Som har betjent broen siden.

Tower Bridge består af en vejbane med fortov på hver side. Men for at betjene fodgængere mens broen var åben er der etableret en gangbro 44 meter over Themsen (ved højvande) Du kan få lov at gå gangbroen mod betaling eller forvisning af et “London Pass” Det giver desuden adgang til museet under det ene brotårn, hvor du kan se den gamle dampmaskine. Ved indgangen til museet bliver du sikkert spurgt om de må tage et billede af dig. Det bliver brugt til at du kan købe et billede af Tower Bridge og dig selv ved udgangen. Tower Bridge er 244 meter lang. De to tårne er 65 meter høje. Det centrale spænd mellem Tårnene er 61 meter bredt og

For at komme til Tower Bridge kan du stå af på Tower Hill metro station. Her stopper Linjerne “Circle Line” og “District Line” som køre dagligt.


Foto: Terkel Hansen © TMEH.dk

Tower Bridge ExhibitionTower Bridge RoadLondon, SE1 2UP

Annonce: