Værktøjer – Dette er min værktøjskasse

Onlineværktøjer

Min værktøjskasse

I min dagligdag med online arbejde, så bruger jeg en masse online værktøjer. På denne side vil jeg åbne værktøjskassen og fortælle lidt om de værktøjer der gør dagligdagen lettere. Da det er Min værktøjskasse, så vil jeg kun beskrive værktøjer som jeg selv arbejder med. Jeg vil således ikke præsentere dig for værktøjer, som jeg ikke selv kan stå inde for.

I øverste skuffe til højre

Unoeuro: Unoeuro er et dansk webhotel, pris og kvalitet er 100% i orden. Det er grunden til at Unoeuro hoster flertallet af mine websider og grunden til at jeg anbefaler Unoeuro til høje og venstre. Jeg er faktisk så glad for Unoeuro, at jeg har lavet en 5 minutter lang video guide, der viser hvor nemt det er at lave en hjemmeside. Se videoen her. 25% rabat med koden: E64NP2.

Cloudinary.com: Cloudinary er en smart hjemmeside. Den gennemgår nemlig indholdet og ser om du ikke kan optimere billedestørrelserne til en hurtigere load hastighed. Den finder næsten altid noget noget du kan forbedre.

I øverste skuffe til venstre

WordPress: WordPress er et gratis CMS system, eller på alment dansk, et hjemmeside system. Egentlig bygget som blog system, men bruges i dag til både webhandel, blogs og hjemmesider for private og erhverv. WordPress udmærker sig ved at være fantastisk nemt at arbejde med. Hvis du er smart og køber dit webhotel fra enten Unoeuro eller Meebox, så kan du bruge “1-Click Install” og så behøver du slet ikke downloade og installere WordPress, det sker ganske automatisk. Se hvordan i denne video.

Woothemes: Der findes mange gratis temaer/designs til WordPress, men skal du have noget ordentligt, så er det frem med dankortet. Woothemes er et af de steder, hvor du kan købe temaer af en bedre kvalitet, end meget af det gratis skrammel der findes. Du kan selvfølgelig også bruge standard temaerne i WordPress, men måske du vil prøve noget fornyelse?

Copyscape.com: Herligt værktøj til at søge efter kopier af dit website. Hvis man har skrevet en god artikel, sker det nogen gange at folk er lidt for kreative med copy past og stjæler dit indhold. Det må man selvfølgelig ikke, men det kan være svært at holde øje med. Copyscape gennemsøger nettet efter kopier af dit link, det er ganske gratis. Ønsker du løbende kontrol af alt dit indhold, så findes der en betalt version.

I nederste skuffe til højre

Marketers.dk: Et netværk er vigtigt og et netværk med ligesindede er dobbelt så vigtigt. Er du Affiliate, altså tjener du penge på din hjemmesides indhold, eller ønsker du at gøre det, så er Marketers helt klart stedet du skal melde dig ind. Med videoer, forum og ekspert hjælp er et medlemskab guld værd! Jeg er selv medlem af siden og har lært en masse! Har selvfølgelig også hjulpet andre med svar på spørgsmål! Marketers er et lukket dansk forum, kun for medlemmer. Så opret dig hos Marketers.dk og bliv god eller bedre.

Tinyrocketlab: Er et uundværlig værktøj, når du arbejder med hjemmesider og SEO. Tinyrocketlab er et dansk værktøj, som holder øje med dine søgeords placeringer i f.eks. Google, Yahoo eller Bing. Afhængigt af hvilken pakke du vælger så får du adgang til x antal søgeord og søgemaskiner. Tinyrocketlab er et must have for webmasteren.

Partner-Ads: er et dansk affiliete netværk. Har du en butik og vil benytte dig af affiliates, så vil jeg anbefale et samarbejde med Partner-Ads. Har du en hjemmeside og vil du annoncere, så vil jeg også anbefale Partner-Ads, fik øjnene op for Partner-Ads for et par år siden og det har jeg ikke fortrudt. Manden bag Partner-Ads hedder Ken og han har styr på den butik. De varmeste anbefalinger her fra! Er du medlem af Marketers.dk så er der ekstra fordele.

PotterCut (Podcast): er en podcast som handler om online markedsføring på internettet. Podcasten's vært er Ib Potter, som i hver eneste afsnit har en gæst med, der fortæller om sit eget speciale indenfor online markedsføring. Vil du lære lidt om det emne, så find lytte lapperne frem og hør hvad Potter siger.

Antphilosophy (Podcast): er en podcast som handler om folk som har fået succes online og vil dele deres ekspertise med os andre. Podcasten's vært er Mikael Rieck Kousgaard, som selv er en ørn inden for bl.a. Affiliate Marketing, Outsourcing, Coaching og Analyse.

I nederste skuffe til venstre

Billy: Har du et regnskab, hvorfor så ikke gøre det nemt for dig selv? Men Billy bliver regnskab og moms til en leg. Jeg har selv brugt Billy siden programmet blev lanceret for flere år siden. Er glad for jeg fandt Billy, før jeg fik rodet mig ud i besværlige termer som kredit, debit osv. I Billy hedder det køb og salg, + og -, ingen grund til at gøre det besværligt. Når først den simple oprettelse er på plads, så tager det 5 minutter at lave moms regnskab. Billy findes i en gratis version, men vil du have glæde af alle funktioner, så skal du opgradere til den betalte version, som slet ikke er dyr, sammenlignet med hvad du sparer af tid.

Dinero.dk: Dinero er et gratis regnskabsprogram for iværksættere. Bag Dinero står Martin Thorborg, dansk serie iværksætter og Amino.dk, iværksætter portal skabt af Martin Thorborg. Dinero findes som sagt i en gratis version, men hvis du vil have glæde af alle funktioner, så skal du opgradere til den betalte version. Den månedeligepris er slet ikke dyr. Alle med bare lidt omsætning har råd til et års-abonnement på Dinero. Dinero er stadig under udvikling, men flere værktøjer er på vej.

Fav icon Generator: Dette lille værktøj gør det nemt at lave et fav icon til din hjemmeside. Måske du har set der er et T i toppen af denne hjemmeside fane, det er lavet med hjælp af dette værktøj. Det er i øvrigt ganske gratis.

I bunden, her roder det

Camtasia: Du har måske set nogle af de videoer jeg har her på siden. Dem der er mindre end 2 år gamle, er lavet med det fantastiske video program Camtasia, det kan købes hos Techsmith. Programmet bruges til videredigering og giver mulighed for at tilpasse, klippe og sammensætte videoer.

Snagit: De videoer hvor jeg har lavet en skærmoptagelse, der har jeg brugt programmet Snagit fra Techsmith. Programmet giver mulighed for, at optage et bestemt område på skærmen, eks din browser eller et lille område af skærmen. Når videoen er gemt, kan du redigere den i Camtasia. Begge programmet er fantastiske til video redigering.

GIMP: Hvis du skal tilpasse billeder, men er for nærig til at købe Photoshop, så er GIMP din ven. GIMP kan mange ting af de ting som Photoshop kan, men i en mere simpel og ikke mindst GRATIS udgave. Har brugt GIMP i flere år og tilbage i 2009 skrev jeg en artikel om programmet. Læs mere om GIMP her.

Det hemmelige rum under bunden

Sidst men bestemt ikke mindst, har jeg gemt nogle tips til dig der er nuværende eller kommende webshop ejer. For hvad skal man egentlig have styr på her i 2016? Listen er lang, men du har nok styr på det meste i forvejen. Listen er udfærdiget af shoplr.dk.

Infografik: Rettigheder webshop

Skriv en kommentar