Opskrift: Waleskringle / Walesstang / Vandbakkelser

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Waleskringel? Er det muligt at lave 3 kager i en opskrift? Ja da, du kan nemlig bruge samme fremgangsmåde til både Waleskringle, Walesstang og Vandbakkelserløbet, eneste forskel, er hvordan du former dejen til sidst. Og er der en mælkeallergiker eller veganer i huset? Fortvivl ikke – her er udmærket opskrift helt uden mælk og smør.

Husk kun at lave en enkelt portion af gangen, selv om det kan være fristende at lave to samtidig. Nederste plade i ovnen, bliver nemlig ikke færdig samtidig med øverste. Så når du skal have øverste plade ud, falder halvdelen af nederste plade sammen. Så er du advaret.

Opbevaring: Opbevares lufttæt, da de ikke skal have for meget luft. (Max 2-3 dage) det anbefales ikke at fryse kagen ned.

Nedenstående giver en hel bradepande.

Ingredienser

  • 2,5 dl Vand
  • 125 g Margarine
  • 125 g Hvedemel
  • 3 æg

Fremgangsmåde

  • Vand og margarine hældes i en kasserolle.
  • Kog nu blandingen op, til margarinen smeltet.
  • Når blandingen koger, skal hvedemelet sigtes i (Så undgår du klumper)
  • Sørg for at få det hele pisket sammen i en fart, mens gryden står på kogepladen.
  • Tag nu gryden af og lad dejen hvile i 10-15 minutter.
  • Pisk et enkelt æg i dejen af gangen.
  • Til sidst skal dejen blot røres sammen med håndkraft.
  • Dejen kan nu hældes en en sprøjtepose.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Læg bagepapir på bradepanden og læg dejen på.

Mulighederne for form er nu mange.

Skal du lave en Waleskringel eller Walesstang, gælder det om at have en sprøjtepose med stor udgang. Ellers giver det nogle meget flade kager. Skal det derimod være en Vandbakkelse, så er sprøjteposens udgang ikke så vigtig. Dejen er også velegnet til f.eks. en Kagemand (tillæg ca. 10 minutter til bagetid) eller Waleskrans.

Mulighederne for indhold er også mange.

Nogle vælge at fylde kagecreme i, mens andre fylder flødeskum, konditorcreme, vanlijecreme eller marmelade i dejen. Man kan også fint spise det, kun med glasur og hindbærmarmelade ovenpå.

  • Husk at holde god afstand, da dejen vokser, til cirka dobbelt størrelse.
  • Bagetiden er ca. 30 minutter, men hold øje med den, da den er færdig, når dejen er gylden.
  • Lad kagen køle ca. 10 minutter, før der hældes glassur og marmelade på.

En hvid glasur blandes nemt ved at hælde lidt kogende vand i flormelis, pas på det ikke bliver for tyndt.

Velbekomme

Find en af de andre gode opskrifter på Pandekager