Webshop Test 2009

Jeg har testet mig igennem et par webshop's, for at finde ud af hvilken en der er bedst at arbejde med. Hvor får du mest for dine penge? Ved den du kan lave selv? Eller den du kan leje dig ind i. I min undersøgelse vil jeg tage udgangspunkt i Webshoppen fra DanDomain, og Open Source Online Shop fra osCommerce som er en gratis løsning, du frit kan bygge videre på.

Vi lægger ud med DanDomain WebShop. Her får du et hav af funktioner, som du kan læse mere om på deres webside, Webshoppen koster 373,75 kr. om måneden + 248,75 kr. i oprettelse (begge priser er inkl. moms). Du har mulighed for at prøve shoppen af i 30 dage ganske gratis. Er der problemer, har jeg erfaret at DanDomain har en lyn hurtig kundeservice. Faktisk svarede de på 2 minutter. 20:45 om aftenen. Efter en test registrering får du adgangskode og brugernavn pr. mail. Her efter kan du aktivere din test shop. Her kan du vælge imellem 23 design/temaer til din butik. Dem alle har du igen mulighed for at justere i farve, ændre billeder osv. et hav af muligheder. Alt i alt kan du redigere i rigtig mange ting, så der burde være en chance for at opnå det resultat du ønsker. Du får adgang til en meget fin statistik lige fra omsætning til besøgende. Når du har designet på plads kan du tilføje forskellige moduler som Betaling, Søgemaskine optimering, Forsendelse, EDB-Priser, PDF, Partner og Forhandler m.m. En genial ting de lige har lavet er en aftale med Post Danmark, som gør dig i stand til at printe pakke labels uden at logge på Webpack. Hvor nemt kan det være? :) Dermed bliver track & trace nummeret printet automatisk så dine kunder kan spore forsendelsen uden at du skal røre en finger. En butik som bruger DanDomain Webshop er www.hair247.dk, og den er jo hurtig og nem at finde rundt på. Alt i alt vil jeg sige at DanDomain har en kanon shop. Specielt til dig som ikke har mod på at bygge det hele selv, eller måske bare dig som vil have det nemt, og skal hurtigt i gang.

osCommerce Open Source Online Shop er en gratis løsning. Det er en webshop, som du kan downloade kvit og frit. kræver ikke engang nogen registrering. Gratis er ordet vi kan li. Programeringsformatet er PHP. “Open Source” betyder at du frit kan programere videre på grundformen, så hvis du har lidt forstand på programering, så er det her helt sikkert sagen. Du kan tilføje en masse moduler, og ind til nu, har jeg ikke mødt et problem, som der ikke allerede er en løsning på, når man googler det lidt. Fordelen ved at det er kendt over hele verden, er jo at alt er testet igennem, lige fra den private mand til firmaer, så det stiller jo krav til at det hele skal virke. I standard versionen af osCommerce vil jeg sige at du skal kende lidt til kode. Hvis ikke du kender til kode, er det godt at du kan få Unique Free som er en dansk videre udvikling der er lavet af en gut der hedder Kennith, som kommer fra Aalborg. Der har han helt sikkert gjort et godt stykke arbejde. Shoppen er køreklar til Dankort betaling med Quickpay.dk, så alt du skal gøre er bare lige at rette den til i designet. Kennith's version har fået en meget mere brugervenlig overflade, hvor du kan rette farver og opsætning uden at kende det store til programering. Helt sikkert anbefalelses værdigt. Shoppen bygger på PHP så det er ikke en Windows server du skal kigge efter, når shoppen skal hostes. Personligt har jeg gode erfaringer med Unoeuro.com.

Fælles for overstående er at du skal have en indløsnings aftale hos PBS, tager typiske 4-6 uger. så du skal være i god tid. Og så skal du have en betalingsudbyder, personligt har jeg kun erfaringer med ePay.dk som er en seriøs og stabil udbyder. Men DIBS og QuickPay.dk er også spillere på markedet. Lad være med at ansøge hos PBS før din shop er klar til at køre, et af PBS krav er at shoppen skal være færdig, ellers behandler de ikke din ansøgning. Uden PBS ingen dankort betaling, og dermed ingen sikker betaling for kunderne.

Hvilken shop er så bedst? Ja jeg kan se mange fordele i DanDomain's Webshop. Men den koster jo lidt penge. Så jeg kæmper altså videre med osCommerce, det virker ganske fint. Virker og Gratis er to gode ord, som man ikke kan sige nej til.

Annonce:
Partner-Ads